Javio se trener s Dalekog istoka: “Ne bih volio da izvučemo Hrvatsku”

Javio se trener s Dalekog istoka: “Ne bih volio da izvučemo Hrvatsku”

Bivšem treneru Dinama ovo će biti drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo nakon što je u Brazilu vodio Alžir.

Vahid Halihodžić/Foto: commons.wikimedia.org/Clément Bucco-Lechat

Japan je bio jedna od prvih reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Momčad koju vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić iza sebe je ostavila Iran i Australiju, a unatoč odličnim rezultatima ždrijeb će dočekati u četvrtom šeširu.

I to kao mogući protivnik Hrvatske, jedan od najtežih iz zadnjeg šešira uz Nigeriju, no isto za Kockaste misli i bivši trener Dinama.

“Iskreno, ne bih ni ja volio da izvučemo Hrvatsku. U zadnjem smo redu, nije da nam se nudi neki izbor, protiv koga god igrali, bit će nam teško. No, sigurno je Hrvatska među onim reprezentacijama koje bismo voljeli izbjeći. Tu je toliko dobrih igrača, puno talenta i kvalitete, a svi oni, predvođeni Lukom Modrićem, dolaze u Rusiju motivirani i spremni na veliki rezultat. Poznajem Hrvatsku i možda bi mi priprema utakmice bila lakša nego drugim izbornicima, ali, radije ne bih”, kazao je popularni Vaha koji ima jasan cilj u Rusiji.

“Želja nam je proći skupinu, iako sam svjestan da će biti jako teško. Moramo u tri utakmice, protiv momčadi koje su na papiru jače od nas, ostvariti dva dobra rezultata. Prije četiri godine s Alžirom sam došao daleko, bili smo i na pragu senzacije protiv Njemačke, to je dokaz da je sve moguće. No, svjestan sam da će sad biti možda i teže”, nastavio je Halilhodžić koji ne može usporediti momčad koju je vodio prije tri godine i ovu sada.

“Ha, različite su momčadi. Alžir je bio možda s više odličnih pojedinaca, međutim, sve ovisi o tome kako se pripremiš za turnirski način i kako ti se otvori. Mi smo tada dobro krenuli, napunili se samopouzdanjem, kad smo prošli skupinu bili smo opasni svima. Odigrali smo ravnopravno s Njemačkom, da smo prošli, tko zna dokle bismo dogurali. Uspjeh na velikom natjecanju ovisi o puno stvari, nadam se da ću i s Japanom biti uspješan”, zaključio je Vaha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.