Je li Čilić prestigao Ivaniševića i postao najbolji hrvatski tenisač u povijesti?

Je li Čilić prestigao Ivaniševića i postao najbolji hrvatski tenisač u povijesti?

Tko je bolji saznajte u nastavku.

foto: facebook Croatian Tennis

Marin Čilić ili Goran Ivanišević, tko je najbolji hrvatski tenisač svih vremena? Ova rasprava započeta je nakon što je Čilić izborio finale Australian Opena u kojemu ga je Roger Federer izbacio i osvojio naslov. Inače, Čilić je osvojio US Open 2014. godine te igrao i finale Wimbledona.

No, po broju Grand Slam finala Međugorac se ozbiljno približio Ivaniševiću. Marin je igrao finale na tri Grand slama, dok je Splićanin stao na brojci četiri. Također, uz broj Grand Slam titula, najmjerodavniji način za usporedbu dvojice tenisača je broj osvojenih turnira te najbolji renknig karijere. U ove obje kategorije Ivanišević stoji bolje, s pet osvojenih turnira za razliku od Marina (22 – 17), kao i najbolji renking karijere.

U Goranov prilog idu i turniri iz Masters kategorizacije, kojih Ivanišević ima 3, iako je nastupio na osam finala. Uz to, brojevi asova su u potpunosti na strani Ivaniševića, koji ih je u karijeri imao 10 132, u odnosu na 5 746 Čilićevih. Splićanin još ima i dvije olimpijske brončane medalje, a jedino u čemu je Čilić bolji je ukupna zarada u karijeri, koja iznosi 22,54 milijuna dolara za Marina naspram 19,88 milijuna dolara za Ivaniševića.

Stoga, prema svemu nabrojanom, smatramo da je Goran Ivanišević ipak i dalje naš najbolji tenisač u povijesti. Slažete li se i Vi s nama?

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.