Je li mladi zagrebački košarkaš nova nada hrvatske košarkaške reprezentacije?

Je li mladi zagrebački košarkaš nova nada hrvatske košarkaške reprezentacije?

Luka je oduševio sve skaute NBA klubova.

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom praktički je nemoguća misija – izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Prema tome, ne preostaje nam ništa drugo, nego gledati unaprijed i početi se baviti mladim talentima za iduće veliko natjecanje, Eurobasket 2021. godine.

Tada će Bojan Bogdanović imati 32 godine, a na vrhuncu će biti NBA zvijezde Bender, Hezonja, Šarić, Zubac i Žižić. Uz to, jedan od potencijalnih velikih zvijezda svakako je i Luka Šamanić, koji je ostavio upečatljiv dojam na kampu Košarka bez granica održanom u Los Angelesu za vrijeme All-Star vikenda.

U konkurenciji 42 tinejdžera između 16 i 18 godina iz čak 29 zemalja, jedan od najzapaženijih, drugi po talentiranosti u procjeni skauta, bio je Luka Šamanić, bivši kadet Zagreba, a danas član Barcelonine B momčadi, kojemu je tek 18 godina.

Brojni prognozeri drafta 2019. godine upravo Luku vide među najboljih deset, dok je po ESPN-u već šesti. Ove godine ističe mu stipendijski ugovor s Kataloncima, no on ne želi produžiti ugovor jer ga ne zanimaju novci, već razvoj karijere. Stoga je za njega od krucijalne važnosti pitanje gdje se vidi nagodinu.

Njegov otac ne može skrivati veselje: “Bio sam na svim treninzima i štipao se za obraz. Razgovarao sam s brojnim skautima i pri tome upoznao nekog drugačijeg sina. U dresu Barcelone ga baš i nisam puno gledao pa sam mogao uvidjeti koliko je zaista napredovao“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.