Jedan loš forhend oduzeo Čiliću naslov u Queensu

Jedan loš forhend oduzeo Čiliću naslov u Queensu

Marin Čilić

Izuzetno tijesno finale ATP turniru u Queensu između Marina Čilića i Feliciana Lopeza otišlo na stranu Španjolca. Nakon dva i pol sata drame bilo je 4:6, 7:6 i 7:6 za Lopeza, koji nakon prošlotjednog finala u Stuttgartu osvaja novi naslov na travi.

Obojica su počeli sigurno na servisu, a prvu break-loptu u meču kod 3:3 u prvom setu imao je Španjolac, na koju Marin pogađa as servis. Kod 5:4 Čilić sjajnim reternima preuzima inicijativu i dobiva prvi set. Pritisak je nastavio i početkom drugog seta, no nije uspio iskoristiti nove break prilike. Prvu trinaestu igru u meču naš tenisač odigrao je loše i Lopez je izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlučujući set sveo se na igru živaca na kraju. Nakon što nijedan tenisač nije bio suočen s prilikama za obrat, otišlo se u tie-break. Oba igrača igrali su sjajno, prvi je meč-loptu na svoj servis izborio Lopez, no Čilić se izvanredno spasio. Naposljetku je ipak kod 9:8 Međugorac, nakon dobrog reterna Španjolca, poslao forhend u out i tako izgubio svoje drugo finale ove sezone. Za tjedan dana očekuje ga nastup u Wimbledonu, kamo, usprkos ovom porazu, dolazi u vrlo dobroj formi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.