Jedan od senatora Kockastih: “Kijev je bio samo improvizacija”

Jedan od senatora Kockastih: “Kijev je bio samo improvizacija”

Danijel Subašić otvoreno je progovorio o novom izborniku, Čačićevom otkazu i dodatnim kvalifikacijama.

foto: http://hns-cff.hr

Danije Subašić polako se vraća u formu nakon ozljede koja ga je s terena udaljila na nekoliko tjedana. Odmah je morao u vatru protiv Finske i Ukrajine, a branio je i u šokantnom porazu Monaca u posljednjoj minuti kod Lyona.

Ipak, unatoč brojnim obavezama u Ligi prvaka i prvenstvu, Subašiću je na pameti uvijek prva reprezentacija koja će u utorak saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Ne razmišljam puno o tome. Ne zamaram se. Daleko smo bitniji mi. Naravno da će biti teško jer svatko će ići sto na sat, ali imamo kvalitetu, možemo to proći i otići u Rusiju. Ipak oprez, nikoga nije lako dobiti. Ako dođemo na okupljanje bez ozljeda, bit će puno lakše”, kazala je hrvatska ‘jedinica’ prokomentiravši dolazak Zlatka Dalića na klupu reprezentacije ususret dvoboju protiv Ukrajine.

“Sad je sve dobro, sve je super kad dobiješ. Ostvarili smo svoj minimum da idemo u baraž. Ništa još nije gotovo. Znate da nismo imali vremena trenirati ni raditi, to je bila improvizacija. Okej, priče i to sve, ali trebamo sad vježbati i znati kako se branimo i kako radimo ostalo”, nastavio je Suba kazavši i poneku o samom izborniku.

“Vidi se da čovjek zna nogomet, i svoj posao. Da je igrao nogomet. Treba ga pustiti da radi, pa ćemo vidjeti što će biti. Tako sam pričao i ranije za svakog drugog izbornika”, iskren je Subašić.

Mnogi su mišljenja kako je Hrvatska izravno trebala u Rusiju, a kao glavni krivac za rezultatski neuspjeh spominje se  bivši izbornik Ante Čačić.

“To neka drugi ocjenjuju. Nije to na meni. Svi smo u istome košu kad ide i kad ne ide, svi smo krivi ili zaslužni. To je tako u nogometu. Tko će raditi te daljnje analize neka radi. Samo kažem da u baražu moramo staviti naglasak na to da se znamo organizirano braniti”, nastavio je vratar reprezentacije kazavši ponešto o domaćinstvu dodatnih kvalifikacija.

“Nije bitno gdje igramo, svugdje smo super dočekani. To što ima netrpeljivosti prema nekim drugim ljudima u HNS-u nije naš problem. Mi ne igramo ni za koga, nego za nas, naš prestiž, naš ponos, obitelj i domovinu. Ostalo, kako HNS radi, nas igrače ne zanima”, poentirao je Subašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.