Jedan poraz, ali ipak izboren Final Four u Kazahstanu

Jedan poraz, ali ipak izboren Final Four u Kazahstanu

Hrvatska reprezentacija pružila je jak otpor, no Peruanke su bodrene fanatičnom publikom, boljom igrom došle do pobjede.

Foto: Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija/ Facebook

U posljednjem kolu drugog turnira iz serije World Grand Prix koji se igrao u peruanskom gradu Chiclayo, hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija doživjela je prvi poraz. Pobjedila ju je reprezentacija domaćina s 1:3, po setovim 25:16, 21:25, 13:25 te 22:25.

Iako utakmica između Hrvatske i Perua nije odlučivala o plasmanu na Final Four World Grand Prixa u Kazahstanu, s obzirom da su obje reprezentacije u dosadašnjem tijeku turnira ostvarile svih pet pobjeda, ekipe su ušle u utakmicu maksimalno koncentrirano i angažirano: pobjeda je, naime donosila ne samo prvo mjesto nego i titulu jedine neporažene ekipe na turniru.

Hrvatske igračice započele su meč protiv Peruanki na isti način kao sve prethodne susrete: odličnim servisima i sjajnim napadima Samante Fabris držale su korak s Peruankama koje su vodile s jedan ili dva poena razlike, ali nisu uspijevale stvoriti veću prednost. Naposljetku, u izvanrednoj završnici slomile su Peruanke te dobile set s 25:16.  Od početka drugog seta vodila se izjednačena borba, no ipak naše cure su izgubile set s 21:25 što je bio pravi mali šok. Treći set hrvatskim reprezentativkama gotovo ništa nije polazilo za rukom pa su Peruanke nošene publikom, odnijele set s razlikom 13:25. U četvrtom setu naše igračice su pružile puno veći otpor, no zbog vrlo lošeg prijeme servisa, ali i neefikasnosti napada, Peruanke su održavale vodstvo od dva do tri poena razlike i na kraju završava 22 : 25 pobjedom Peruanka.

Izbornik Aksentijević nije krio nezadovoljstvo igrom svoje momčadi, premda je priznao da su hrvatske reprezentativke s pet pobjeda i jednim porazom te plasmanom u Final Four ipak napravile rezultat kojemu se nitko nije nadao.

U ponedjeljak ujutro hrvatska reprezentacija krenula je ponovno na dugačak put koji će trajati više od 40 sati. Prvo se iz Chiclaya leti za Limu pa nakon sedam sati čekanja put se nastavlja najprije za Madrid, nakon toga za Moskvu i na kraju za Almaty.

U polufinalu u subotu hrvatska reprezentacija ponovno će igrati protiv Peruanki dok će se u drugom susretu sastati  Kolumbija i Kazahstan.

Hrvatska je igrala u sastavu Mia Jerkov, Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić, Lea Cvetnić.

I za kraj jedna zanimljivost utakmice –  Većina hrvatskih reprezentativki još nikada nije igrala u atmosferi koja je u nedjelju uvečer vladala u dvorani Coliseo Cerrado u Chiclayu. Premda je na glavnom kanalu peruanske televizije susret Hrvatske i Perua bio izravno prenošen, specijalna policija morala je zbog nezapamćenog interesa sat vremena prije početka utakmice zatvoriti sve prilaze dvorani. Što je ogorčilo brojne navijače koji su ostali ispred zatvorenih ulaza. Zbog toga su bučno protestirali, ali ništa nije pomoglo: u dvoranu se već naguralo više od šest tisuća sretnika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.