Jedrenje na dasci: Održan IFCA Grand Prix Croatia!

Jedrenje na dasci: Održan IFCA Grand Prix Croatia!

U organizaciji Zoo Station Bola i Kluba jedrenja na dasci Podstrana Bol je ovoga tjedna domaćin IFCA Grand Prix Croatia regate, koja je ove godine ujedno Europsko prvenstvo za juniore i veterane. IFCA, odnosno International Funboard class association, već petu godinu zaredom povjerio je jednu od svojih Grand Prix regata Bolu. Povjerenje u ovu destinaciju i domaćina stekli su nakon dobro odrađenih natjecanja najviše razine – Europskog prvenstva 2014. i Svjetskog 2016.

Zadnjeg dana natjecanja IFCA GRAND PRIX-A u Bolu na Braču održala se regata. Povoljni vremenski uvijeti omogućili su održavanje posljednje utrke ovog turnira. Oni koji su prvi put bili u Bolu doživjeli su ga u punom sjaju i uživali u natjecanju, poput Francuza Damiena Arnouxa, koji je osvojio naslov europskog juniorskog prvaka.

“Danas je bilo odlično, sretan sam što sam svojoj svjetskoj tituli najboljeg do 21 godine pridružio i europsku, u mojoj zadnjoj juniorskoj godini prije nego što se pridružim seniorima! “rekao je Arnoux.

Oči domaće publike bile su uprte naravno u domaće snage u floti od 58 natjecatelja iz 16 zemalja. Enrico Marotti pokazao je zašto spada u sami vrh svjetske windsurfing scene, unatoč tome što se oporavlja od ozljede pobijedio je IFCA Grand Prix Croatia. Drugo mjesto osvojio je trostruki olimpijac na dasci Luka Mratović, a treće Talijan Bruno Martini.

“Dobro je, bio sam brz, pobijedio sam u dva finala, zadnje finale bilo je zaista jako zanimljivo, ali bio sam dosta uvjerljiv tako da test nakon ozljede se pokazao više nego dobar. Uživali smo danas u vjetru, napokon je zapuhalo onako kako zna u Bolu, imali smo savršen dan!” poručio je ovogodišnji pobjednik.

“Zadovoljan sam, ova ekipa ima puno više iskustva od mene u slalomu, tako da je drugo mjesto za mene jako dobar rezultat, tim više što jedrim s jedrima u principu za učenje. ” komentirao je Mratović.

U ženskoj konkurenciji bez premca je bila Estonka Brigita Vilop, pet čistih pobjeda. Druga je Turkinja Nazli Urenli, a treća hrvatska predstavnica Katarina Pelivan. Vedrana Brnčić slomilatri jarbola i ostala bez boljeg plasmana. Vrijedi istaknuti peto mjesto petnaestogodišnje Lare Bulić, kojoj je ovo natjecanje bilo prvi službeni nastup.

“Nedavno sam imala prepravljanje jedra i mislim da je to razlog što sam slomila tri jarbola na istom mjestu! Nemoguće je da se to inače dogodi. Žao mi je jer danas su baš bili moji uvjeti na moru, mislim da sam mogla dobre rezultate ostvariti ” ispričala je Brnčić.

ZOO station Bol pokazao se još jednom kao dobar domaćin, nekim već poznatim imenima u floti i nekim novim klincima na sceni, koji se nadaju seniorima pomrsiti uskoro račune. U prepunom Bolu u kolovozu regata je bila odlična atrakcija za goste Zlatnog rata, a naravno i petu godinu zaredom prava promidžba ove lokacije u svijetu adrenalinskog turizma i sporta.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.