Jedrenje: Paolo Mavričić do bronce u klasi Laser 4.7 na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Japanu

Jedrenje: Paolo Mavričić do bronce u klasi Laser 4.7 na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Japanu

Mladi je Opatijac nastavio tradiciju dobrih hrvatskih rezultata u ovom juniorskom samcu

Paolo Mavričić/www.hjs.hr

Paolo Mavrićić osvojio je broncu u klasi Laser 4.7 na Svjetskom prvenstvu za juniore koje se održava u Norveškoj.

Neki jedriličari čim sjednu u kadetski Optimist pokažu da će se njihovo ime pamtiti, poput aktualne zlatne seniorske olimpijske generacije. Neki bljesnu u tim ranim godinama pa nestanu. A neki samozatajno i tiho rade na sebi i svom znanju i vještini i odjednom iskoče u prvi plan i pokažu da se marljiv rad i trud kao i uvijek isplati.

Na EP-u najavio izvrsnu formu

Paolo Mavričić spada u ovu zadnju kategoriju. Mladi 17-godišnji Opatijac nije bio član kadetske reprezentacije, nije se isticao u kadetskom uzrastu, no u dvije godine juniorskog staža očito su stvari sjele na svoje mjesto.

Na Europskom prvenstvu Lasera 4.7 u Norveškoj u srpnju Mavričić je najavio da je u izvrsnoj formi, zauzeo je deveto mjesto i sa samopouzdanjem otputovao sa svojim trenerom Damirom Nakrstom u Karatsu.

Dva dana držao zlato

U Japanu je Paolo odlično krenuo od prvog dana natjecanja. Trećeg dana prvenstva preuzeo je prvo mjesto, koje je držao dva dana. Nažalost, malo slabiji nastup predzadnjeg dana regate odnio je broj jedan, međutim ostao je na trećem mjestu.

Danas se zbog nestabilnih vremenskih uvjeta nije jedrilo, tako da su konačnim rezultatima proglašeni jučerašnji. Zlato je osvojio Francuz Alexander Boite, a Paolo Mavričić nastavio je tradiciju dobrih hrvatskih rezultata u juniorskom samcu. Joško Galović zauzeo je 31. mjesto.

Posljednje medalje prije Mavričića osvojila je Anja Hamerlitz 2012. godine, europsku i svjetsku broncu. Hamerlitz je također Opatijka, koju je vodio isti trener Damir Nakrst.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.