Jedrenje: Šime Fantela i Igor Marenić drugi u trenutačnom poretku EP-a olimpijskih dvojaca

Jedrenje: Šime Fantela i Igor Marenić drugi u trenutačnom poretku EP-a olimpijskih dvojaca

Fantela i Marenić dva dana prije kraja drže drugo mjesto među europskim posadama. Bolji od njih su jedino Britanci Patience i Willis, sa šest bodova prednosti

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Na Europskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u Ateni Šime Fantela i Igor Marenić dva dana prije kraja drže drugo mjesto među europskim posadama. Bolji od njih su jedino Britanci Patience i Willis, sa šest bodova prednosti. U otvorenom dijelu poretka Britanci i naša posada su drugi i treći, broj jedan pripada čudesnim Australcima Belcheru i Ryanu, koji ne konkuriraju za europska odličja. Danas su Fantela i Marenić u prvom plovu dana bili šesti, drugi su pobijedili.

– Još su dva dana ispred nas, sutra se jedri još flotno, tu treba pametno i koncentrirano odjedriti, još je dosta bodova u igri, kako bismo imali što bolju poziciju uoči plova za odličja prekosutra. Upisali smo danas i jednu pobjedu, „bullet“ kako se u jedrenju kaže uvijek puno znači, i u bodovima, a i kad prvi prođeš ciljem onda si siguran da je sve apsolutno na svom mjestu i da možeš, objasnio je Igor Marenić.

Mladi Šime Sorić i Marin Jakovčev su 69. U ženskoj konkurenciji također odličan dan za Eniu Ninčević i Romanu Župan, 12. i sedmo mjesto donijelo im je ukupno 11. poziciju poretka. U Ateni su u ponedjeljak predviđena još dva plova, a zadnjeg dana prvenstva, 15. srpnja, najboljih deset snage će odmjeriti u plovu za odličja.

Pavle Kostov i Petar Cupać 9. u Helsinkiju

A Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 9. mjesto na Europskom prvenstvu 49er-a, koje je danas završilo u Helsinkiju. U otvorenom dijelu poretka pripalo im je 11. mjesto. Prvi su Novozelanđani Burling i Tuke, najbolja europska posada su Nijemci Heil/Ploessel na drugom mjestu. Kostov i Cupać nisu se uspjeli plasirati u završni plov za odličja.

– U repasažu smo danas imali dva jedrenja, u prvom nam je puknuo dio opreme na jarbolu, radi čega smo morali odustati da nam se ne slomi cijeli jarbol. Tu je bio kraj priče. Uspjeli smo zamijeniti opremu, međutim ni treće mjesto u drugom plovu repasaža nam nije bilo dovoljno da nadoknadimo to što nismo jedrili prvi plov. Šteta, no kako smo i najavili mi smo zadovoljni s rezultatom, dobro jedrimo što je najvažnije, smatra Pavle Kostov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.