Ivan Kljaković-Gašpić uoči početka EP-a klase Finn: Jedva čekam start!

Ivan Kljaković-Gašpić uoči početka EP-a klase Finn: Jedva čekam start!

- Dobro je da smo došli nekoliko dana ranije, ovdje su vremenski uvjeti sličniji engleskima, kišilo je, tako da je dobro da smo se nakon Hyeresa aklimatizirali. Zadovoljan sam s formom i jedva čekam startati, najavljuje Ivan

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

U ponedjeljak  je prvi dan jedrenja na Europskom prvenstvu za teški olimpijski samac Finn, koje se održava u La Rochellu. U floti od skoro 100 kormilara je šest hrvatskih predstavnika predvođenih vodećim finašem svijeta Ivanom Kljakovićem Gašpićem. Finaši su iz Hyeresa samo se preselili u 900 kilometara udaljeni La Rochelle.

Flota velika, skoro 100 kormilara iz 31 zemlje. Lista potencijalnih osvajača medalja je duga, tu je moćna engleska reprezentacija s Edwardom Wrightom i Gilesom Scottom, francuska s Jonatanom Lobertom i Thomasom Le Bretonom, branitelj naslova je Slovenac Vasilij Žbogar, Nizozemac Peter Jan Postma stigao je kao pobjednik Hyeresa. Šest CRO jedara je u floti. Ivan Kljaković Gašpić bio je srebrni u Hyeresu, što mu je donijelo broj jedan na svjetskoj ljestvici.

– Dobro je da smo došli nekoliko dana ranije, ovdje su vremenski uvjeti sličniji engleskima, kišilo je, tako da je dobro da smo se nakon Hyeresa aklimatizirali. Zadovoljan sam s formom i jedva čekam startati, najavljuje Ivan.

Nakon sedmog mjesta u Hyeresu samopuzdano u La Rochelle stigao je i Milan Vujasinović. Josip Olujić, Tudor Bilić, Nenad Bugarin i Dan Lovrović upotpunjuju tu moćnu hrvatsku šestorku. Davno nismo imali toliko CRO jedara u ovoj floti i zaista ih je lijepo vidjeti.

Premjeravanja i službene prijave već su u tijeku. Prvi dan jedrenja je ponedjeljak, u subotu 10. svibnja deset najboljih jedrit će plov za odličja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.