Jedriličarska regata u francuskom Hyeresu, treća je po redu na programu Svjetskog kupa.

Jedri se Hyeres – najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa

Jedri se Hyeres – najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa

Status zaslužuje i prije formiranja Svjetskog kupa unatrag nekoliko godina, pod okriljem Međunarodnog jedriličarskog udruženja – World Sailing.

Foto: HJS

 U ciklusu Svjetskog kupa nakon Melburnea i Miamija jedri se Hyeres, a nakon nje slijedi regata u Weymouthu koja je početkom lipnja i  u Kini točnije Qingdau, sredinom listopada na kraju sezone.

Format natjecanja u Svjetskom kupu je sljedeći: flota je limitirana na 40 posada po klasi, jedre se dvije regate dnevno za većinu klasa, osim 49era i daski po tri regate u danu, ukupno 8 ili 12 kvalifikacijskih jedrenja. Zadnji peti dan rezerviran je za “Medal Race” i prvih deset najbolje plasiranih u kvalifikacijskom dijelu natjecanja.

U Hyeresu će se jedriti od srijede 27. travnja do nedjelje 1. svibnja. Start je svakog dana predviđen u 11.00 sati za sve klase u kojima nastupaju naši jedriličari.

Od hrvatskih jedriličara u Hyeresu ćemo pratiti njih deset u pet klasa: Šimu Fantelu i Igora Marenića (470), Pavla Kostova i Petra Cupaća (49er), Ivana Kljakovića Gašpića, Nenada Bugarina i Josipa Olujića (Finn), Tonča Stipanovića i Filipa Jurišića (Laser) te jedinu djevojku Sandru Lulić (Laser Radial).

Regata  se može pratiti  na stranicama organizatora link ili stranicama World Sailing link

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.