Jedriličarska regata u francuskom Hyeresu, treća je po redu na programu Svjetskog kupa.

Jedri se Hyeres – najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa

Jedri se Hyeres – najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa

Status zaslužuje i prije formiranja Svjetskog kupa unatrag nekoliko godina, pod okriljem Međunarodnog jedriličarskog udruženja – World Sailing.

Foto: HJS

 U ciklusu Svjetskog kupa nakon Melburnea i Miamija jedri se Hyeres, a nakon nje slijedi regata u Weymouthu koja je početkom lipnja i  u Kini točnije Qingdau, sredinom listopada na kraju sezone.

Format natjecanja u Svjetskom kupu je sljedeći: flota je limitirana na 40 posada po klasi, jedre se dvije regate dnevno za većinu klasa, osim 49era i daski po tri regate u danu, ukupno 8 ili 12 kvalifikacijskih jedrenja. Zadnji peti dan rezerviran je za “Medal Race” i prvih deset najbolje plasiranih u kvalifikacijskom dijelu natjecanja.

U Hyeresu će se jedriti od srijede 27. travnja do nedjelje 1. svibnja. Start je svakog dana predviđen u 11.00 sati za sve klase u kojima nastupaju naši jedriličari.

Od hrvatskih jedriličara u Hyeresu ćemo pratiti njih deset u pet klasa: Šimu Fantelu i Igora Marenića (470), Pavla Kostova i Petra Cupaća (49er), Ivana Kljakovića Gašpića, Nenada Bugarina i Josipa Olujića (Finn), Tonča Stipanovića i Filipa Jurišića (Laser) te jedinu djevojku Sandru Lulić (Laser Radial).

Regata  se može pratiti  na stranicama organizatora link ili stranicama World Sailing link

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.