Hrvatski jedriličari spremni za regatu

Jedriličari spremni za Rio – ključ uspjeha je hladna glava i strpljenje

Jedriličari spremni za Rio – ključ uspjeha je hladna glava i strpljenje

Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija većim dijelom je stigla u Rio de Janeiro i trenira, nedostaje još samo finnaš Ivan Kljaković Gašpić koji na put kreće danas.

“Pet dana sam se odmarao doma, nakon dva tjedna priprema u Riju. Isprobao sam regatna polja, uvjeti su bili zaista šaroliki, najveći dojam su ostavila vanjska polja gdje je i jako zapuhalo s velikim oceanskim valom. Unutarnja polja su dosta jednostavnija. Treba jedriti strpljivo. Ključ će biti hladna glava, strpljenje i iskustvo. Sve rečeno imam, tako da se nadam da će me pratiti i malo sportske sreće, a onda rezultat neće izostati”, staložen i racionalan je kao i obično Ivan Kljaković Gašpić.

Prvi dan jedrenja je 8. kolovoza, a premjeravanja opreme počinju dva dana ranije.

Hrvatska olimpijska reprezentacija je stasala, od mladih nada koji su olimpijski debi imali u Qingdau 2008. godine. Osam godina kasnije na poprište dolazi olimpijske regate s pregršt osvojenih odličja, s naslovima svjetskih i europskih prvaka.

Tina Mihelić otputovala je za Rio još 22. srpnja, veći dio reprezentacije, Šime Fantela, Igor Marenić, Tonči Stipanović, Pavle Kostov, Petar Cupać, Luka Mratović, letio je 29. srpnja, dok Ivan Kljaković Gašpić na put kreće danas.

“Ovo je regata kao i svaka druga, tako se spremamo, odjedrit ćemo najbolje što znamo, kao i uvijek. Dosta smo vremena proveli tu na pripremama, ljudi su prema nama bili jako ljubazni, nikakva neugodna iskustva nismo imali”, kazao je Šime Fantela, koji je zajedno s Igorom Marenićem najviše vremena proveo na pripremama u Riju.

“Osjećaj je dobar i spreman sam. Mislim da će ovo biti nikad teža regata”, istaknuo je Tonči Stipanović, kojega su u Londonu doslovno metri u finalnom plovu dijelili od bronce.

Tonči Stipanović/Getty Images

Tonči Stipanović

 Pavle Kostov i Petar Cupać

Foto: HJS/ Na slici: Luka Mratović

 Luka Mratović

Tina Mihelić

Tina Mihelić /Getty images, HJS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.