Kvalifikacijska utakmica za EuroBasket 2017

Jelena Ivezić: “Mislim da ova Francuska nije nepobjediva!”

Jelena Ivezić: “Mislim da ova Francuska nije nepobjediva!”

Foto: team managerice Mandir, kapetanice Ivezić, izbornik Turić

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Slavonskom Brodu gdje ih u subotu, 20. veljače u 17:10 sati očekuje kvalifikacijska utakmica za EuroBasket 2017.

Posebno emotivna na okupljanju reprezentacije bila je kapetanica Jelena Ivezić, igračica talijanskog Orvieta koja je odrasla u Slavonskom Brodu, odnosno u Oriovcu i baš zato ova destinacija ima posebno značenje za nju za reprezentaciju i budi jako lijepe uspomene upravo na reprezentativne uspjehe.

„Baš sam prije par dana pričala s Popom (Sandra Mandir) i rekla mi je jednu stvar koja me strašno motivirala i podsjetila na našu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2011. godine, kada smo srušili jednu moćnu Španjolsku i zapravo ih izbacili s Olimpijskih igara, gdje su nam se i otvorila vrata za kvalifikacije i na kraju osvajanje petog mjesta“, prisjeća se kapetanica hrvatske reprezentacije Jelena Ivezić.

Podsjetimo, Hrvatska je osvojila peto mjesto na kontinentalnoj smotri u Poljskoj 2011. godine, a samo godinu nakon nastupila je i na Olimpijskim igrama u Londonu.

„Isto tako, mislim da ova Francuska nije nepobjediva. To su isto igračice, ljudi, igra se pet na pet i sve je moguće. Jedino što znam, u takvu utakmicu se ne ulazi sa 100 posto, nego sa 150 posto. Ova utakmica je zapravo naša najvažnija utakmica“, ispričala je Ivezić u jednom dahu i nastavila.

„Oni imaju veću kvalitetu nego mi, ali ja ću u ovom trenutku to zanemariti i zaista želim da sve cure izađu na teren i da se doslovno bace na teren, jer onda ako izgubimo – onda znamo da smo dali sve od sebe, ali ponavljam, o porazu ne razmišljamo. Imat ćemo par dana ovdje u Slavonskom Brodu gdje su nam uvjeti jako dobri, kako u dvorani tako i u hotelu Savus.“

Pozvala je vjerne navijače ženske seniorske reprezentacije u Slavonskom Brodu u kojem uvijek imaju odličnu podršku s tribina da dođu i bodre ih, a naše cure će dati za uzvrat što bolji rezultat.

Ivezić je uvjerena u pobjedu na krilima podrške navijača, a i mi smo ti navijači  i reći ćemo samo hrabro na terenu, doći će pobjeda ne sumnjamo.

Raspored nadolazećih utakmica: 

Košarka najava utakmica

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.