JELIČIĆ: HAJDUK NIJE NI BLIZU OVAKVOM DINAMU

JELIČIĆ: HAJDUK NIJE NI BLIZU OVAKVOM DINAMU

Joško Jeličić osvrnuo se na stanje u Hajduku.

foto: Forum.pcekspert.com

Bivši hrvatski nogometaš, igrač zagrebačkih Modrih i splitskih Bilih, Joško Jeličić je u emisiji Stadion dao svoj osvrt na trenutno stanje u Hajduku.

Jeličić je bio vrlo oštar i jasan.

“Imamo Hajduk u kojemu se po starom dobrom običaju u proljeću, osim libida, budi i Nadzorni odbor, odnosno sedmorica veličanstvenih. Nakon Brbića, Vučevića i Burića, sada odlučiše maknuti Kosa, Branca, vjerojatno i Kopića ako dođe novi predsjednik. Tajming je potpuno promašen, u 15 dana to je slobodan pad, a u konačnici trpe igrači i treneri“.

Također je i komentirao objavljivanje natječaja.

“Što slijedi? Natječaj na kojemu će se izabrati novi predsjednik. On će imati puno diploma i puno stranih jezika će znati, imat će iskustvo upravljanja u nekim firmama, vjerojatno Škveru ili Dalmacijacementu, što je vitalno, a kad on izabere sportskog direktora, a ovaj trenera, već će doći sedmi-osmi mjesec”, prokomentirao je u svom stilu.

Nakon što je završio s Upravom, okrenuo se politici kluba koja je po njegovom mišljenju pogrešna.

“Hajduk nevjerojatno puno novca troši na svoje igrače. Oni su limitirani i nisu krivi što dobivaju takve ugovore. Ne možeš dovesti Almeidu, uz dužno poštovanje, on je odavno već veteran. Radošević je tip igrača koji ne može voditi igru momčadi koja se bori za prvo mjesto. On sam sebe iznenadi kad odigra točan pas duže od pet metara. Lopez zna igrati, ali previše je spor i nema kvalitetu da bi za taj novac igrao u Hajduku. Previše je stranaca koji sad trpe jer su ih doveli predsjednik i sportski direktor, a kad oni odlaze i ovi se osjećaju nesigurnima.”

Za pad forme ne optužuje trenera, već Upravu.

“Imamo puno igrača koji igraju za 200, 300, 400 tisuća nečega, a Hajduk nije ni blizu ovakvom Dinamu. Imaš trenera kojega pogodiš slučajno, koji stabilizira momčad, a ti mu prodaš dva kapitalca, najbolja igrača u trećoj trećini, i zbog toga Hajduk gubi od Rudeša. On stvara igru i prilike, ali s ovakvim napadačima to ide teško”, zaključio je.

Koliko i kako ovi Hajduk može dalje, vidjet će se u skorije vrijeme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.