Joković: “S ovim snom smo lijegali svaku večer, a sada je napokon postao java!”

Joković: “S ovim snom smo lijegali svaku večer, a sada je napokon postao java!”

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je najsjajniju medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti nakon što su izabranici Ivice Tucka u finalu pobijedili domaćina Mađarsku rezultatom 8:6.

Nakon utakmice reprezentativci Ivan Buljubašić i Maro Joković su izjavili kako ni sami još uvijek nisu svjesni što su napravili, te su zahvalili svim navijačima na podršci.

“Mislim da još nismo svjesni što smo napravili. Usred Budimpešte, pobijedit Mađarsku, pred ovoliko gledatelja. Pohvalio bih naše navijače, ovo je bilo fantastično. Nadglasati ovoliku hordu ljudi usred Budimpešte stvarno je nevjerovatno. Bili su nam dodatni vjetar u leđa, pogotovo nakon što su nas Mađari sustigli, oni su bili ti koji su nam dali dodatan impuls. Najljepša im hvala što su došli i podržali nas, mislim da smo im vratili na najbolji mogući način! I hvala svima koji su navijali i pred malim ekranima”, izjavio je Ivan Buljubašić.

Strijelac jednog, ali vrijednog pogotka u finalu Maro Joković sličnih je razmišljanja kao njegov suigrač Buljubašić, a dubrovački as je naglasio važnost ekipe u ovakom uspjehu.

“Što drugo reći nego veličanstveno! S ovim snom smo lijegali svaku večer, a sada je napokon postao java. Perfektan turinir! Čestitke svima jer ovo je bila timska borba jedan za drugoga, zasluženo smo pobijedili. Prva četvrtina perfektna, možda malo i predobra, držala nas do pola utakmice gdje smo malo stali, međutim završnica je opet profunkcionirala. Što drugo reći nego presretan sam. Nismo pokleknuli kada su izjednačili, to nas nije pokolebalo, zadržali smo pribranost i fizički to izgurali do kraja”, rekao je Maro Joković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.