Jorge Sampaoli: “Peru je odigrao odličnu utakmicu”

Jorge Sampaoli: “Peru je odigrao odličnu utakmicu”

Nogometaši Čilea plasirali su se u finale Copa Americe pobjedom nad Peruom od 2:1.

Fernando Torres (desno) u borbi za loptu tijekom utakmice protiv Čilea/Getty Images

Nakon što je Eduardo Vargas odveo reprezentaciju Čilea do finala Copa Americe koju igraju na domaćem tlu, utakmicu punu drame komentirali su treneri Jorge Sampaoli i Ricardo Gareca.

Čileanski izbornik Sampaoli prije svega je naglasio važnost Eduarda Vargasa za svoju momčad, poslije čega je pohvalio reprezentaciju Perua koja je više od 70. minuta igrala bez isključenog Zambrana: “Peru je odigrao odličnu utakmicu. U drugom dijelu uveo sam Pizarra i Menu kako bismo iskoristili svoje prednosti i ubrzali dodavanja u sredini. Svaki puta kada vidite Vargasa u reprezentativnom dresu, on će dati sve od sebe.”

Ricardo Gareca bio je zadovoljan predstavom svoje momčadi, no upozorio je kako se nesmotrenosti poput one Zambranove ne smiju događati pošto ih koštaju rezultata, iako je naglasio kako je Zambrano odigrao odličan turnir. Potom se okrenuo kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u koje Peru mora prenijeti formu sa Cope: “Moramo se oporaviti i shvatiti da je borba za Mundijal najbolji lijek za poraz. Sanjali smo o finalu, ali nastavit ćemo napredovati i izaći ćemo snažniji iz ovoga.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.