Još dva dana do međunarodnog brzoklizačkog spektakla

Još dva dana do međunarodnog brzoklizačkog spektakla

Podržite hrvatske brzoklizače u konkurenciji od 132 brzoklizača!

foto: http://www.kbkmeteor.hr/

4. i 5. 11. na Zagrebačkom Velesajmu “topit će se led” pod noževima brzoklizača iz zemalja centralne i istočne Europe. Na ovom, ujedno i prvom ovosezonskom, međunarodnom natjecanju u brzom klizanju iz serije Alpe Adria Trophy, neće nedostajati brzine, napetosti, neizvjesnosti, uzbuđenja, velikih brzina i taktičkih nastupa.

“Pobrinut ćemo se da ponovimo rezultate iz prošle sezone kada smo dominirali. Maksimalno smo pripremljeni u danim uvjetima, učestalo smo trenirali te spremno dočekujemo konkurenciju”, riječi su naših brzoklizača.

Ove je godine prijavljeno više klizača nego prošle – 132 klizača dolazi nam iz 8 zemalja srednje i jugoistočne Europe, (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) koji će se nadmetati u disciplinama 500, 1000 i 1500 m.

Nakon niza svjetskih i europskih natjecanja gdje su hrvatski brzoklizači odradili napete utrke u društvu brzoklizača iz cijelog svijeta, ovo je prilika ljubiteljima ovog atraktivnog sporta i onima koji žele podržati hrvatske brzoklizače da uživo dođu provjeriti kako može biti “vruće” uz led na Zagrebačkom Velesajmu.

Prošle godine na Alpe Adriji ostvarili smo hrvatsku dominaciju – odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek).

U subotnjim poslijepodnevnim satima održat će se vrlo atraktivne utrke u štafetama, u kojima se brzoklizači natječu, ne samo u brzini, nego i u taktičkim odlukama koje donose u djeliću sekunde. Ove je sezone, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, hrvatska ženska štafeta u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu.

Točan raspored natjecanja bit će dostupan na web stranici kluba www.kbkmeteor.hr u petak, a za dodatne informacije možete se javiti na mail info@kbkmeteor.hr

Ulaz je slobodan.

 Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza, Zagrebačkog klizačkog saveza i Kluba za brzo klizanje METEOR.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.