Još jedno izdanje Panorame Vinodola

Još jedno izdanje Panorame Vinodola

Okupljanje započinje u 13 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a start obje utrke kreće u 14 sati...

Foto: 5portal.hr

Nakon uspješno odrađene dvije utrke, Cross country i MTB maraton, u organizaciji biciklističkog kluba “Crikvenica” 8. listopada održat će se 16. po redu biciklijada “Panorama Vinodola”.

Biciklistička utrka bit će podijeljena u dvije kategorije:  Sportska – dužine 35 km za kondicijski spremnije bicikliste (većina makadam i single trail, sa nešto dužim usponima) i rekreativna – dužine 25 km, većinom ravna (mješavina asfalta, makadama i šumskih puteva).

Okupljanje započinje u 13 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a start obje utrke kreće u 14 sati.

Sportska ruta:
Polazak iz centra Crikvenice prema Gornjem kraju, odnosno predjelu Zoričići, odakle se skreće na makadam prema predjelu Barbara. Od Barbare put vodi prema Novom Vinodolskom (single track i makadam). Nakon toga prolazi kroz centar, preko korza te nastavlja prema Pavlomiru gdje će te biti postavljeni makadam i single track na putu do Bribira. Od Bribira nastavlja se ponovno na Barbaru i preko makadama prema Zoričićima gdje će vas čekati završni spust na Kotor i dalje do centra Crikvenice. Na putu biciklijade pruža se predivan pogled na Vinodolski kanal i otok Krk. Biciklijada je dugačka točno 35 km sa altimetrijom od 400m, a tempo će biti prilagođen najsporijim sudionicima.

Rekreativna ruta:
Polazak iz centra Crikvenice uz more prema Selcima. Od Selaca se vraća natrag u Crikvenicu, a zatim skreće prema Triblju. U Triblju se radi krug oko jezera te se starim rimskim putem u Potok Dubračinu vraća prema Crikvenici gdje se nalazi i cilj biciklijade.
Bicikijada je dugačka oko 20km sa otprilike 100m ukupnog penjanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.