Još jedno uspješno natjecanje Predatora: Tri medalje sa PH u Splitu

Još jedno uspješno natjecanje Predatora: Tri medalje sa PH u Splitu

Boksači riječkog Predatora, mahom mladi talenti s tek šačicom odrađenih borbi, s PH mlađih dobnih skupina u Splitu vratili su se s tri odličja...

Foto: Boxing Club Predator

Mladi boksači riječkog kluba Predator odradili su još jedno uspješno Prvenstvo Hrvatske. Talenti riječkog, ali i hrvatskog sporta na Kvarner su se vratili s tri medalje, a osobito vrijedi istaknuti srebro Franka Tonse, najmlađeg natjecatelja na Prvenstvu!

Tonsa je u ring uskočio protiv daleko iskusnijeg predstavnika BK Leonarda, koji je od mladog Riječanina bio viši za pola glave.

Franko je prije splitskog turnira mlađih dobnih kategorija odradio tek jednu borbu, boksom se bavi pet godina, ali je unatoč tome u ring ušao bez ikakva straha te beskrupulozno napadajući protivnika. Velika je šteta što je u euforiji zaboravio na – obranu, što ga je na koncu i stajalo zlatnog odličja.

Pet ‘Predatora’ otputovalo je u Split pod budnim okom trenera Zorana Kralja ml, a jedan od iskusnijih bio je Dorijan Novaković, kojemu je oko vrata također završilo srebro. Novaković je bio favorit i u finalnoj borbi, no presudna je bila druga runda u kojoj je njegov suparnik preuzeo kontrolu i na koncu odnio ipak zasluženu pobjedu.

Foto: Boxing Club Predator

Foto: Boxing Club Predator

Posljednju je medalju Predatoru donio Luka Ivoš, kojemu je ovo također bio prvi veliki turnir. Ponovno se dogodila potreba prebacivanja mladog boksača u veću težinsku kategoriju, no Luka se unatoč tome borio odvažno i kvalitetno da bi pokleknuo tek u trećoj rundi kad je protivnik konkretnijom predstavom odnio pobjedu i Ivošu ostavio da se zadovolji brončanom kolajnom.

Nakon mjesec dana treniranja u ring je u svojoj tek drugoj borbi ušao i Paolo Dabo. Ostat će i njemu zasigurno lijepi dojmovi te neprocjenjivo iskustvo – osobito u situaciji u kojoj je neočekivano primio snažan udarac u drugoj rundi, nakon čega je počeo lagano padati. Vratio se netom kasnije odlično naciljavši protivnikov nos i gotovo okončavši borbu, ali do kraja je meča svoje odigralo i (ne)iskustvo te je Dabo ipak poražen napustio dvoranu.

Za Predatore je boksao i Vladimir Vujošević, inače član BK Arena Pula, no nije imao prevelike šanse protiv renomiranog imena iz Osijeka. Meč je bio gotovo rutinski, a njegov se suparnik pokazao kao mnogo iskusniji i sigurniji te je zasluženo trijumfirao.

Predatori trenutačno drže četvrto mjesto u konkurenciji 23 ekipe, a trener Kralj ml. ističe sjajan potencijal njegovih pulena, kao i tima kojim ‘raspolaže’. “Rezimirajući ova tri dana, moram kazati kako sam ponosniji no ikada. Primamo pohvale sa svih strana i drago mi je vidjeti da je itekako vidljiv naš rad i naša upornost. Predatorovo vrijeme tek dolazi, u to sam siguran. U subotu ćemo odlične rezultate proslaviti roštiljem, a od ponedjeljka krećemo u borbu za nove bodove i pobjede!”

Foto: Boxing Club Predator

Foto: Boxing Club Predator

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.