Josip Glasnović drugim mjestom ostvario plasman na OI u Riju

Josip Glasnović drugim mjestom ostvario plasman na OI u Riju

Glasnović je već sedmi hrvatski sportaš koji je osigurao plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Josip Glasnović/Getty Images

Josip Glasnović ostvario je drugo mjesto na Svjetskom kupu u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u gađanju letećih meta. Time je postao sedmi hrvatski sportaš na Olimpijskim igrama u Riju. To će mu biti drugi nastup nakon Pekinga 2008. godine.

Glasnović je drugi sportaš kojemu je pošlo za rukom izboriti nastup u Riju u streljaštvu nakon Snježane Pejčić koja je to ostvarila osvajanjem medalje na Svjetskom prvenstvu u Granadi prošle godine u disciplini puške 50 m trostav.

Po povratku u Zagreb Glasnović je izjavio: “Kao i ostali sportaši, i mi streljači pripremali smo se za 2015. godinu kad se hvataju kvote za Rio. Na svakom od četiri natjecanja u Svjetskom kupu su po dvije kvote, a imamo još Europske igre te Europsko i Svjetsko prvenstvo. Zadovoljan sam i jako sretan što sam već na drugom Svjetskom kupu osvojio kvotu”

Uz Glasnovića i Pejčić, plasman na Olimpijske igre ostvarilo je i petero jedriličara (Šime Fantela, Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonći Stipanović i Tina Mihelić). Na Igrama u Pekingu Glasnović je bio peti u trapu, dok je Snježana Pejčić osvojila brončano odličje prvog dana natjecanja.

Čestitao je i glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji je najavio kako očekuje 130 hrvatskih sportaša u Riju. Usporedbe radi, u Londonu je Hrvatsku predstavljalo 107 sportaša i sportašica.

Blizu norme bili su i Josipov brat Anton te osvajač zlatne medalje iz 2012. godine Giovanni Cernogoraz. U trapu mu se može pridružiti još samo jedan od njih dvojice, a drugi će svoj put do Olimpijskih igara tražiti u nekoj drugoj disciplini letećih meta, dvostrukom trapu ili skeetu.

Cernogoraz može tražiti normu na još četiri natjecanja, dok su Antonu Glasnoviću ostala još pet natjecanja. Prvo od njih na kojem će obojica nastupiti je treća stanica Svjetskog kupa na Cipru u gradu Larnaci. Ponosan na momke bio je i otac te trener Franc Glasnović.

“Imamo najmlađu reprezentaciju. Među njima je po jedna godina razlike, a zajedno su kao reprezentacija već 10 godina bez promjena. Njih su trojica osvojili ukupno 43 medalje, svaki više od jedne godišnje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.