AUSTRALSKI NOGOMET U HRVATSKOJ

Josip Habljak u redovima Sturt FC-a -ponuda koja se ne odbija!

Josip Habljak u redovima Sturt FC-a -ponuda koja se ne odbija!

Josip Habljak je 24-godišnjak iz Velike Gorice koji je prije nepuna dva mjeseca otišao u Australiju kako bi postao prvi Hrvat koji se profesionalno bavi australskim nogometom.

Zahvaljujući trudu i zalaganju iskazanom u dresu hrvatske reprezentacije zadnjih nekoliko godina na europskim natjecanjima, australski skauti su ga primijetili i dali mu nekoliko ponuda za dolazak u Australiju. Ponuda od Sturt FC-a bila je ona koja se ne odbija te je nakon godine dana sređivanja papira i dobivanja vize Josip napokon otputovao i sada trenira za klub koji igra jednu od najjačih liga australskog nogometa, SANFL (South Australian National Football League).

U ova nepuna dva mjeseca što je otišao, Josip je uspio trenirati s klubom Port Adelaide Power iz najjače lige australskog nogometa, AFL (Australian Football League) u kojoj svi igrači igraju profesionalno. Nažalost, potkrala se i ozljeda ramena koja je još u fazi sanacije, no Josip kaže kako oporavak teče zadovoljavajuće te se uskoro vraća na teren.

Uz uspješno organiziran Euro Cup u Umagu u listopadu prošle godine, ovo je samo jedan dodatni pokazatelj da zajednica australskog nogometa u Hrvatskoj sve više jača i raste, a Savez australskog nogometa (uz aktivnu podršku Australske ambasade) potvrđuje da je najorganiziraniji savez u Europi (proglašen od strane AFL Europe još 2013. godine).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.