Josip Pavić: Na EP-u bi trebali konkurirati za medalje

Josip Pavić: Na EP-u bi trebali konkurirati za medalje

Prije EP moramo odraditi kvalifikacije i mislim da neće biti većih problema protiv Slovačke, kaže Pavić

Josip Pavić/Foto Lucio Vidotto

Za izbornika Ivicu Tucka dobra vijest. Vratar Josip Pavić, nakon dva mjeseca pauze zbog operacije desnog lakta, vraća se u formu. Odigrao je dvije prvenstvene utakmice. Na vratima Mladosti u utakmici Jadranske Lige protiv Primorja Erste bank, obranio je 12 udaraca i to nekoliko zicera. Bez obzira na poraz, ima dosta razloga za zadovoljstvo.

– Mislim da sam se stvarno brzo vratio, zahvaljujući AXIS timu za rehabilitaciju  gdje su stvarno odradili vrhunski posao. Vratio bi se čak i nešto ranije, ali sam pokupio upalu pluća koja je sve malo usporila. Sve u svemu, zadovoljan sam. Moram pohvaliti ovom prilikom trenere i stručni tim u klubu koji se odlučio za lagano doziranje. Nije tu bilo žurbe.

Protiv Primorja, trenutno jačeg protivnika, Pavić je možda i najzaslužniji što su Riiječani na Savi pobijedili sa “samo” pet golova razlike (5-10). Bez obzira na to što je već u vrlo solidnoj formi, Pavić neće putovati s reprezentacijom u Australiju gdje će se odigrati serija prijateljskih utakmica.

– Ranije smo se dogovorili da ću preskočiti Australiju budući se nije znalo koliko će vremena biti potrebno za moj oporavak. Procijenili smo da je bolje da ostanem u Zagrebu da odradim još jedan dio priprema i da se obnovim za kraj sezone.

Kraj sezone znači Europsko prvenstvo?

– Šteta da nismo dobili dvije utakmice Svjetske Lige kod kuće protiv Grka i Mađara, ali nitko se neće predati, iako su nam tu šanse vrlo male. Naš je cilj borba za europska odličja u Budimpešti. Odličan je na golu bio Bijač u reprezentaciji dok mene nije bilo isto kao što je Marcelić bio izvrstan u Mladosti. I jedan i drugi su mladi vratari. Oni nisu perspektiva. Oni su već tu. Prije EP moramo odraditi kvalifikacije i mislim da neće biti većih problema protiv Slovačke. U Budimpešti će nam biti potrebno i malo sreće. Kao prvo, želio bih da nas jednom zaobiđu ozljede. Svakako bi tamo trebali konkurirati za jednu od medalja.

Kakva je danas europska scena?

– Postoji 6-7 reprezentacija protiv kojih se ne možeš niti na trenutak opustiti jer odmah slijedi kazna. Osim Mađarske, Srbije, Crne Gore i Italije tu je Grčka koja od Olimpijade u Londonu odlično igra, zatim Španjolska, pa i neki drugi koji mogu iznenditi, zaključio je Josip Pavić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.