Josip Valčić: Proganja me dan kada sam ozlijedio Bieleckog

Josip Valčić: Proganja me dan kada sam ozlijedio Bieleckog

Josip Valčić istaknuo je da se nikada u potpunosti nije uspio oporaviti od nesretnog događaja. Jedina stvar koja ga je uspjela donekle utješiti je to da je Karol Bielecki uspješno nastavio karijeru

Karol Bielecki/Getty Images

Jedna od najstravičnijih ozljeda u povijesti rukometa dogodila se 2010. u prijateljskom ogledu Hrvatske i Poljske  u Kielceu. U osmoj minuti Josip Valčić u duelu nezgodno je pogodio Karola Bieleckog koji je ostao nepomično ležati na parketu.

Ispočetka su prognoze bile loše. Bielecki je bio na nekoliko operacija, ali liječnici nisu uspjeli spasiti lijevo oko. Imao je rupturu, što je izuzetno rijetka ozljeda. Radi se o puknuću svih očnih ovojnica u mrežnici  koja se pomaknula. Prognoze su bile takve da se više neće moći baviti rukometom, s čim se ispočetka i pomirio  te obznanio prekid karijere. Nakon nekog vremena ipak se predomislio, te se pokušao vratiti na parket. Na svu sreću uspješno, budući da ozljeda nije puno utjecala na njegovu igru. Bielecki je samo dva mjeseca nakon ozljede uspio zabiti čak 11 golova u njemačkom prvenstvu, uspješno se oporavio, iako mora nositi zaštitne naočale.

Josip Valčić istaknuo je da se nikada u potpunosti nije uspio oporaviti od tog nesretnog događaja. Jedina stvar koja ga je uspjela donekle utješiti je to da je Karol Bielecki uspješno nastavio karijeru. Nakon nemilog događaja Valčić je na sve načine pokušavao doći do Bieleckog, zbog grižnje savjesti i potrebe da mu se ispriča. Međutim isprve nije uspio, jer je nesretni Bielecki nakon utakmice odmah prebačen u bolnicu.

Hrvatski rukometaš pronašao je ipak drugi način te mu se obratio preko medija. Poljski rukometaš nije bio bijesan, i izjavio je kako zna da nije bilo loše namjere i da se takve stvari događaju.

Ipak, Valčić nije odustao od toga da se osobno ispriča Bieleckom što je i uspio na prvoj međusobnoj utakmici dok je nastupao za Gummersbach. Karol je odgovorio kako isprike nisu potrebne i da nema ljutnje, čime se dokazao kao veliki igrač ali i čovjek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.