Joško Jeličić analizirao utakmicu na Poljudu

Joško Jeličić analizirao utakmicu na Poljudu

Joško Jeličić smatra da je Cvitanović pogriješio na startu utakmice, a Carrillo u nastavku.

foto: Forum.pcekspert.com

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Joško Jeličić danas radi kao stručni komentator. U emisiji “Stadion” objasnio je kako je Dinamo preokrenuo utakmicu protiv Hajduka.

“Svi koji pratimo Hajduk i Dinamo došli smo na svoje. Bilo je puno dobrih stvari, ali i puno pogrešaka. Navijači su došli na svoje, ali je trebalo biti kvalitetnije”, tako je derbi Hajduka i Dinama (2:2) vidio bivši hrvatski nogometaš Joško Jeličić.

Jeličić smatra da je Hajdukov trener Joan Carrillo napravio pogrešku u drugom poluvremenu: “Hajduk je u prvom poluvremenu bio bolji na intenzitetu i agresivnosti, tako je i zabio. Međutim, u drugom poluvremenu ekipa koja se naziva ozbiljnom ne može dopustiti da dođe u situaciju da gubi utakmicu.”

S druge strane, bivši nogometaš Dinama i Hajduka smatra da je Dinamo zakazao na početku utakmice: “Cvitanović nije dobro planirao utakmicu. Na agresivnost je odigrao s trojicom zadnjih veznih. Dinamovci na sredini gube duele, nemaju agresivnost. Trebao je taj pritisak slomiti dodavanjima, a to je tek kasnije shvatio.”

Potom je Jeličić objasnio što je preokrenulo utakmicu: “Ulaskom Ademija, igrača kojem se divim, a posebno pozicioniranjem Olma u međuprostor Dinamo je pritiskao i napadao. Ademi je u 65 minuta protiv Osijeka i Dinama više puta ušao u kazneni prostor i asistirao, nego cijeli Dinamov vezni red u polusezoni.”

Za kraj je iznio da nije zadovoljan Carrillom: “Hajduk je apsolutno bio inferioran u drugom dijelu nakon ovih Cvitanovićevih promjena. Imali su 1:0 na poluvremenu, a Carrillo je reagirao neprihvatljivo u toj pauzi. Povukao se pa onda izvadio Ohandzu koji je bio bitan za Hajdukovu igru na dugim loptama… Carrillo osim lijepih izjava mora ponuditi odgovore i zašto Hajduk izgleda ovako i zašto ovako završava utakmice.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.