Joško Vlašić: Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja!

Joško Vlašić: Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja!

- To je bio savršen prvi dio sezone! Blanka je vodeća u Dijamantnoj ligi, iako nije nastupila na prva dva mitinga, kaže Joško Vlašić

Joško Vlašić

Pobjedom u Londonu i novim skokom preko dva metra, Blanka Vlašić je okončala prvi dio ljetne sezone. Blankinim dosadašnjim nastupima vrlo je zadovoljan i njezin otac i trener, Joško Vlašić.

– To je bio savršen prvi dio sezone! U narodu bi rekli 1 kroz 1. Sve što smo planirali, napravili smo. Pazite, Blanka je vodeća u Dijamantnoj ligi, iako nije nastupila na prva dva mitinga, u Šangaju i Eugeneu. Osim toga, ovih 200 cm u Londonu, 200 cm iz Pariza pa 198 cm iz Osla… Sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je i skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi, poput velike hladnoće u Sollentuni, primjerice.

Sada slijede tri tjedna natjecateljske pauze do Europskog prvenstva u Zürichu. To se, dakako, ne odnosi i na treninge.

– Sada imamo vrlo jasnu sliku svega i znamo što nam je činiti do Züricha. Nama je ovo odmor od natjecanja nakon dvije trećine sezone jer računamo i onaj zimski dio. Ono što smo dobili ovim natjecanjima i pobjedama, pa i onim neuspješnim pokušajima na 201 ili 202 centimetra, sve su to stvari koje nam osiguravaju pozitivnu transformaciju u treninzima. Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za nju vrlo poticajno. Na temelju toga odradit ćemo tri tjedna dodatnih priprema i napraviti još jedan iskorak. Blanka će u tom razdoblju još malo narasti. Europsko prvenstvo će, dakako, nakon ovog mini-ciklusa priprema nositi novi stres i izazov, no sad se s time možemo hrvati na vrlo visokoj razini. Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja!

Joško već gleda i prema samoj završnici sezone.

– Sve dalje bit će bonus. I Hanžekovićev memorijal je, dakako, visoko na pijedestalu naših želja da Blanka i tamo visoko skače. Bude li među dvije prvoplasirane na Europskom prvenstvu, očekuje ju i nastup za Europu na Kupu kontinenata u Marrakechu… Svako natjecanje nam dobro dođe za podizanje samopouzdanja, da se vidi iskorak. Blanka mora biti strpljiva da bi došla na razinu na kojoj je nekad bila. Mogu reći da sam neizmjerno sretan što se za sada sve događa na ovakav način!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.