Joško Vlašić: Velika je nepoznanica što bismo mogli očekivati u finalu

Joško Vlašić: Velika je nepoznanica što bismo mogli očekivati u finalu

- Ne prihvatiti situaciju da je Blanka prošla tegobne dvije i pol godine znači biti neobjektivan. Vjerujem da ćemo vratiti kontinuitet po kojem je Blanka bila poznata, ustvrdio je Vlašić.

Joško i Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić preskočenih 192 centimetara ušla je u finale skoka u vis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, a njezin otac i trener Joško Vlašić najavio je kratko finale koje je na rasporedu u subotu od 19.15 sati.

– Teško je nešto reći, kratko je vrijeme do finala. Ne izgleda da je Blanka potrošila previše energije, nema bolova, noge nisu opterećene, rekao je Joško Vlašić, Blankin otc i trener.

– Kvalifikacije su izgledale kao kada nogometaš uzme loptu i ne pogodi je u težište nego sa strane. Blanka nije pokazala ono što je mogla. Velika je nepoznanica što bismo mogli očekivati u finalu. Uvijek se nadamo iskoraku, dan i pol nije vrijeme koje nešto mijenja, rekao je Vlašić.

– Ne treba puno očekivati, ako računamo kvalifikacije dosad smo odradili tri natjecanja. Odlazak na Svjetsko prvenstvo je bonus, skakanje u najjačoj konkurenciji je dobitak nakon perioda koje se ne treba tek tako zaboraviti. Ne prihvatiti situaciju da je Blanka prošla tegobne dvije i pol godine znači biti neobjektivan. Stvari nisu kakve želimo već kako su fiziološki postavljene. Gledamo što možemo napraviti bolje. To je dio naših promišljanja. Vjerujem da čemo doči do rješenja i odgovora, te vratiti se u kontinuitet po kojem je Blanka bila poznata, ustvrdio je Vlašić.

– Neke djevojke su skočile 195 centimetara, a nisam očekivao da će proći početnu visinu. Da Njemica (Mare Laurence Jungfleisch op.a.) onako skoči 195 centimetara to je za vjerovali ili ne. Španjolka Beitia izgleda impresivno, zalet i tehnika joj je postojana. Izgleda jako dobro. Nepoznato je da li će kada se počnu dizati na ključne visina, od 198 do 200 cm, pokušati raditi nešto drugo. Ako zadrži ovaj ritam i dobar nagib tijela vjerujem da je najozbiljnija kandidatkinja za zlato. Grem sve što je skočila, skočila je iz odraza i laganog zaleta što nije dosta na većim visinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.