Jozak traži Hrvate po Južnoj Americi

Jozak traži Hrvate po Južnoj Americi

Romeo Jozak u Južnoj je Americi gradio 'komunikacijske kanale'...

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Tehnički direktor Hrvatskog nogometog saveza posjetio je, kako je i obećao, Južnu Ameriku. Romeu Jozaku namjera je, naime, uspostaviti bolje kontakte sa hrvatskom dijasporom u Južnoj Americi, a prva je postaja bio Čile.

“Imao sam prigodu posjetiti jedan od najuglednijih klubova Čilea i čitave Južne Amerike – Universidad de Catolica, u kojemu funkciju sportskoga direktora obnaša Jose Maria Buljubasich, čovjek hrvatskih korijena”, napominje Jozak. “Prvenstveno smo razgovarali o igračima hrvatskog podrijetla u klubu, kojih je dosta. Ljubazno me primio i Alex Tudor, predsjednik Čileansko-hrvatske komore, koji je neumorno organizirao i pratio dinamičan raspored boravka u toj zemlji.”

Na red je došla i Argentina: “Glavni smo cilj ispunili – uspostavili smo komunikacijski most s Južnom Amerikom”, apostrofirao je. “Naravno, nećemo razgovarati o detaljima, niti igračima koje smo detektirali, no ono što mogu reći jest da ćemo od sada pravovremeno dobivati informacije o igračima naših korijena”, zaključio je Jozak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.