Jozo Šimunović odbio poziv u BiH reprezentaciju, očekuje li poziv Dalića?

Jozo Šimunović odbio poziv u BiH reprezentaciju, očekuje li poziv Dalića?

Šimunović je za Dinamo odigrao 52 utakmice, a prodan je za nejverojatnih 8 milijuna eura Celticu.

foto: radiokameleon.ba

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske i bivši igrač Dinama, a sadašnji škotskog Celtica, Jozo Šimunović odbio je poziv izbornika Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog.

23-godišnji Šimunović rođen je u Zagrebu, a za mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije upisao je 48 nastupa, da bi prošle godine zbog nepozivanja u A vrstu odlučio zatražiti promjenu sportskog državljanstva.

Bivši izbornik Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pozivao je Šimunovića u izabranu vrstu, gdje se Jozo i odazivao, no još uvijek nije upisao nijedan nastup. Stoper Celtica sada je odbio poziv Roberta Prosinečkog za prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom.

“Nema se tu šta pričati. Poziv je odbio jučer, nakon što mu je uručen. Ja nikoga neću moliti da igra za Bosnu i Hercegovinu, nema smisla. Mi imamo igrače koji mogu iznijeti teret. O razlozima odbijanja ja zaista ništa ne znam, to morate pitati njega, ali ponavljam da nema moljakanja”. – rekao je izbornik Prosinečki za portal sportsport.ba.

O Šimunovićevom odbijanju nacionalne vrste izjasnio se preko društvenih mreža i reprezentativac, te igrač Videotona Anel Hodžić:

“Tko odbije jednom, odbije uvijek. Dres reprezentacije trebaju nositi oni koji iskreno vole našu Bosnu i Hercegovinu. Dres reprezentacije treba biti svetinja, treba ostavljati krv i znoj za ovaj napaćeni narod i navijače koji potroše zadnje pare da bodre po cijelom svijetu. Šimunoviću reprezentacija može i bez tebe”. – riječi su ljutitoga Hodžića.

Očekuje li Šimunović možda uskoro poziv Zlatka Dalića da se vrati pod hrvatski barjak, ili je u pitanju nezadovoljstvo zbog slabog statusa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, vrijeme će pokazati. Znamo da je Vedran Ćorluka pred zalaskom karijere, Domagoj Vida i Dejan Lovren sa 29 godina isto nisu daleko, tako da bi se uskoro moglo otvoriti nekoliko mjesta na poziciji stopera, u prvom planu za Duju Ćaletu-Cara, Filipa Benkovića, Josipa Eleza, Nikolu Katića, možda ponovo i za Šimunovića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.