Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici su nagrade Dražen Petrović

Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici su nagrade Dražen Petrović

Foto: Hoo.hr

Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici su Nagrade Dražen Petrović, koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Vijeće HOO-a je u ponedjeljak usvojilo prijedlog Odbora za Nagradu Dražen Petrović pod predsjedanjem olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, dok su članovi Odbora, njih 13, bili predstavnici Vijeća HOO-a, Komisije sportaša HOO-a, Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) te Sportskih novosti (SN).

Podsjetimo, Judašica Helena Vuković je u kolovozu u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, dok je strijelac Miran Maričić u njemačkom gradu Suhlu osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najbolja ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Vanesa Bogdanović i Ivana Neralić, koja se okitila naslovom svjetskih prvakinja, a najuspješnija momčad je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je u na SP u Podgorici također došla do zlata.

Nagrada za najbolji par, štafetu ili posadu otišla je juniorskom ženskom veslačkom četvercu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić, koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najveće nade hrvatskog sporta su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma, kao i Paško Božić, brončani s Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Dodjela nagrada održat će se u ponedjeljak, 11. rujna u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u Zagrebu u 12 sati. Dan nakon toga, 12. rujna u 13 sati u hotelu Panorama u Zagrebu HOO je pripremio svečanu proslavu 25. obljetnice nastupa hrvatskih sportaša na prvim ljetnim Olimpijskim igrama pod vlastitim stijegom. Obje priredbe posvećene su proslavi Hrvatskog olimpijskog dana, 10. rujna, kada je 1991. godine u Zagrebu osnovan Hrvatski olimpijski odbor Čestitke našim mladim sportašima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.