Judo: Barbara Matić srebrna, Zlatko Kumrić brončani na Europskom prvenstvu za juniore!

Judo: Barbara Matić srebrna, Zlatko Kumrić brončani na Europskom prvenstvu za juniore!

Matić je europsko srebro osvojila u kategoriji do 70 kg, dok je Kumrić (do 100 kg) osvojio prvu mušku medalju za Hrvatsku nakon 15 godina!

Hrvatski judo reprezentativci osvojili su dvije medalje drugog dana Europskog juniorskog prvenstva u judu u Bukureštu! Barbara Matić osvojila je srebro, dok je Zlatko Kumrić u Rumunjskoj stigao do brončanog odličja.

U finalnoj borbi kategorije do 70 kg, Matić je poražena u golden scoreu od predstavnice Nizozemske Sanne Lisa Van Dijke. Uz to što je zaista nedostajalo malo sreće u finalu, ni ždrijeb nije bio puno bolji. Već u prvom kolu morala je na Ruskinju, Mariju Zolnikovu koju je pobijedila za samo minutu borbe.

Francuskinja Marie-Eve Gahie čekala je u drugom kolu Barbaru, ali i dočekala poraz vrlo ubrzo, izdržala je 12 sekundi duže nego Ruskinja. U četvrtfinalu je Barbara bila bolja od Michaelle Pollers (AUT), dok je u polufinalu upisala pobjedu protiv Ebony Drysdale-Daley (GBR).

Nakon 15 godina Hrvatska je ponovno osvojila mušku juniorsku medalju za koju se pobrinuo Zlatko Kumrić. Davne 1999. godine kada se Saša Šafranić okrunio europskom titulom. Za prekid posta pobrinuo se u kategoriji do 100 kg Zlatko Kumrić. Fantastičnim nastupom u borbi za broncu bio je bolji od Slobodana Đorđe iz Srbije. U prvom kolu bio je bolji od Gregorza Slabiaka (POL), a u drugom je pobjedio Ukrajinca Semena Rakitu. Poraz je usljedio u polufinalu od Rusa Niyaza Ilyasova koji je kasnije osvojio zlatno odličje.

Plasmane su ostvarili Buga Kovač (7.mjesto – 63kg) i Tihea Topolovec (7.mjesto – 52kg)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.