JUDO: Danas započinje Europsko prvenstvo u Kazanu

JUDO: Danas započinje Europsko prvenstvo u Kazanu

Hrvatski judo reprezentativci stigli su na Europsko prvenstvo u Kazan, gdje će nastupiti 395 judoka iz 46 država. Najviše iščekivanja uoči ždrijeba bilo je oko muške kategorije do 100 kg zbog Zlatka Kumrića i plasmana na Olimpijske igre.

Kumrić je jedno od dva hrvatska imena koji još hvataju vlak za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, gdje je već Barbara Matić (do 70 kg). U ovom trenutku ispred Splićanina, nalaze se Britanac Fletcher i Mađar Cirjenics.

Druga kandidatkinja za Rio je iskusna Marijana Mišković Hasanbegović, koja je u kategoriji do 63 kg, već osjetila draž Olimpijskih igara, u Londonu 2012. godine. Ona bi u Kazanu trebala dohvatiti medalju kako bi plasman na druge olimpijske igre bio vrlo izgledan. Nakon Europskog prvenstva slijede još dva turnira na kojima se hvataju bodovi za Olimpijske igre.

Prezentacija budućnosti hrvatskog juda počinje danas, kada na tatami izlazi Tihea Topolovec (do 52 kg), kadetska viceprvakinja svijeta. Petak je dan za Mišković Hasanbegović i Andreju Đaković (obje u kategoriji do 63 kg). U subotu nastupaju najjača hrvatska imena, aktualna juniorska prvakinja svijeta, Brigita Matić (do 78 kg) te Ivana Maranić (do 78 kg). Uz njih, na tatami u subotu izlazi viceprvakinja Europe do 23 godine, Ivana Šutalo (iznad 78 kg) te Zlatko Kumrić, viceprvak Europe do 23 godine.Nedjelja je rezervirana za timska natjecanja, a Hrvatska će nastupiti s vrlo perspektivnom ženskom reprezentacijom, koja nažalost u svojoj postavi neće imati ponajbolju hrvatsku judašicu Barbaru Matić radi ozljede ramena.

Pregled ždrijeba hrvatskih judoka:

Tihea Topolovec – Starkova (UKR) (do 52 kg)
Marijana Mišković Hasanbegović – Franssen (NED) (do 63 kg)
Andreja Đaković – Loko (BEL) (do 63 kg)
Brigita Matić – Tcheumeo (FRA) (do 78 kg)
Ivana Maranić – Powell (GBR) (do 78 kg)
Ivana Šutalo – Slutskaya (BLR) (iznad 78 kg)
Zlatko Kumrić – Tachii (MDA) (do 100 kg)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.