Judo: Katarina Lucija Vuković zlatna na Europskom kadetskom kupu

Judo: Katarina Lucija Vuković zlatna na Europskom kadetskom kupu

Vuković je u finalnoj borbi kategorije preko 70 kg bila bolja od predstavnice Francuske Lauryne Lage

Hrvatska judašica Katarina Lucija Vuković osvojila je zlatno odličje u kategoriji preko 70 kilograma na Europskom kadetskom kupu, domaćin kojega je Zagreb.

Vuković je u finalnoj borbi bila bolja od predstavnice Francuske Lauryne Lage. Do finala je došla pobjedama nad Amy Van Zijtveld (NED), Samira Bouzgairne (GER), Isabeau Vanderhaeghe (BEL) i Anite Formele (POL).

Ovo je prvo odličje za Hrvatsku na ovogodišnjem izdanju turnira. Vuković se za zlato izborila u nimalo lakoj konkurenciji, koja je brojala 32 natjecateljice sveukupno.

Matej Raguž osvojio je broncu u kategoriji do 90 kilograma. U borbi za broncu pobjedio Simeona Catharinu iz Nizozemske. Tokom eliminacijskih borbi briljirao je protiv Milije Darmanovića (MNE), Martjina Van De Vena (NED), Romasa Petkuša (LTU). U polufinalu je poražen od Austrijanca Aarona Fare koji kasnije osvaja zlatno odličje u konkurenciji od 32 judaša.

A bilo je i onih koji su po prvi put s tremom ali i velikim ponosom nastupali za hrvatsku judo reprezentaciju. Od njih se nije očekivalo puno, ali iskustvo koje se dobiva samim dolaskom na jedno od najvećih i najjačih judo natjecanja u Europi će im sigurno puno značiti za budućnost koja je pred njima. Jedan od njih je i Tomislav Bučević iz Splita, člana judo kluba Pujanke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.