Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe seniore

Judo klub Rijeka: Luka Viljušić prvak Hrvatske, Lara Šušnić i Adrian Grdinić brončani!

Judo klub Rijeka: Luka Viljušić prvak Hrvatske, Lara Šušnić i Adrian Grdinić brončani!

foto: https://www.judorijeka.hr/

Državno prvenstvo za mlađe kadete (U16) i mlađe seniore (U23), održano je u Splitu u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Nastupilo je 389 natjecatelja iz 44 kluba. Judo klub Rijeka osvojila je 3 medalje od kojih jedna zlatna i dvije brončane te dva 5. mjesta što je klub u ukupnom plasmanu plasiralo na visoko 11 mjesto.

U konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 55kg Luka Viljušić ponovno je potvrdio svoj primat te je u sve četiri borbe efektnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i postao državni prvak. U kategoriji do 66kg Adrian Grdinić također je odličnim borbama došao do borbe za finale gdje je poražen od Makarovića (JK“Zagreb), ali je u borbi za broncu efektnim bacanjem pobijedio Babića (JK“Nippon“-Zagreb). Time je ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši brončanu medalju. U konkurenciji mlađih kadetkinja do 40kg, Lara Šušnić ostvarila je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju te tako nastavila svoj niz medalja sa državnog prvenstva. Od ostalih treba istaknuti peto mjesto Darija Barešića u kategoriji do 100kg, te Mie Rose Edmonds koja je također izgubila u borbi za broncu te se tako morala zadovoljiti sa petim mjestom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.