JUDO: Kumrić dominantno do četvrtfinala Pariza pa završio sedmi

JUDO: Kumrić dominantno do četvrtfinala Pariza pa završio sedmi

Prvi nastup u 2017. za Zlatka Kumrića je značio i nastup na jednom od najjačih svjetskih turnira, na Grand Slamu u Parizu. Bez pritiska očekivanja upisao je jako dobar nastup i na kraju vrijedno 7. mjesto.

Zaliječivanje ozljeda ramena i koljena za Zlatka Kumrića (do 100 kg) značilo je nekoliko mjeseci izvan natjecateljskog ritma. 23-godišnji Splićanin došao je vidjeti ‘gdje je i u kakvoj je formi’.

Otvorio je pariški nastup dominantnom pobjedom protiv domaćeg judaša Ariano Rebouka (wazari), a nastavio u istom ritmu protiv Kubanca Armenterosa (ippon nakon 2:44). Za ulazak u četvrtfinale je «razbacao» Gruzijca Tavelurija (ippon i dva wazarija), a za ulaz u polufinale je išao na iskusnog Nizozemca Korrela.

Stari poznanik i “stara kost” kako Kumrić voli reći, ovog puta je bio spremniji i još uvijek iskusniji. Dva wazarija u četiri minute borbe bile su Nizozemcu dosta za polufinale, a hrvatski judaš je nastup u Parizu nastavio u repasažu.

Tamo je protiv Estonca Minaskina imao dobru situaciju i baš kad je Estonac dobio drugu opomenu, Kumrić je napravio grešku u kretanju, što Minaskin ne propušta iskoristiti, kontrira i prima Zlatka u zahvat. Na taj način Minaskin odlazi u borbu za broncu, a Kumrić završava ovogodišnji Pariz na dobrom 7. mjestu.

“S obzirom da je Zlatko u fazi povratka u natjecateljsku formu ovo je bio jako dobar turnir i njegov nastup. Za pobijediti Korrela treba biti još malo spremniji, a protiv Minaskina je pokazao i kvalitetu i pogrešku”, prokomentirao je nastup Zlatkov trener Tomislav Marijanović, koji s Kumrićem ostaje u Parizu nekoliko dana na jakom pripremnom kampu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.