Jug došao do preokreta i izborio majstoricu na Kantridi

Jug došao do preokreta i izborio majstoricu na Kantridi

O naslovu prvaka Hrvatske odlučit će peta utakmica Juga i Primorja...

Foto: Arsen Miletić

U četvrtoj utakmici finala prvenstva Hrvatske Jug je sjajnim preokretom svladao Primorje EB i izjednačio rezultat serije na 2:2. O naslovu prvaka će tako odlučiti peta utakmica u subotu na Kantridi. Nakon nešto manje od 12 minuta Primorje EB je vodilo 5:0 i izgledalo je da je prvak odlučen. Šetka je iskoristio kontru, a potom su strijelci bili Muslim, Elez u situaciji s igračem više, Radu i Sukno.

Jug je bio jako loš i čvrsta riječka obrana lakoćom je zaustavljala napade domaćina. Tek u 13. minuti je Obradović postigao prvi pogodak za Jug. Nedugo potom je Bošković s igračem više smanjio na 2:5, a prije kraja druge trećine Janović je utakmici vratio neizvjesnost. Treća dionica igre počela je pogotkom Youngera, da bi potom Janović lijepim udarcem svladao Vićana za svoj drugi pogodak i izjednačenje na 5:5.

Seriju domaćina zaustavio je Muslim, no Jug je pogocima Youngera i Bicarija početkom posljednje četvrtine stigao do prvog vodstva na utakmici. Elez je četiri i pol minute prije kraja pogodio za 7:7, a u sljedeće dvije minute je Primorje EB zbog trećeg prekršaja izgubilo Radua i Petrovića. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao i pristupilo se izvođenju peteraca. U drugoj seriji je Štampalija označio prijestup Musulima, a onda je Slipćanin zaradio crveni karton jer je pokušao suca pogoditi loptom. U posljednjoj seriji je Obradović rutinski pogodio za pobjedu Juga 12:11.

Jug CO – Primorje EB 12:11 (0:2, 3:3, 3:1, 1:1; 5:4)

Četvrta utakmica finala Prvenstva Hrvatske
Suci: Štampalija (Šibenik) / Putniković (Beograd)

Jug CO: Bijač (15 obrana), Popadić Batina; Macan, Bošković 1, Janović 2, Younger 2, Fatović, Marković, Bušlje, Visković, Bautović, Bicari 1, Obradović 1, Ivanković
Trener: Vjekoslav Kobešćak

Primorje EB: Vićan (5 obrana), Lazović; Burić, Radu 1, Krapić, Peroš, Vrlić, Muslim 2, Petrović, Elez 2, Šetka 1, Garcia, Buljubašić, Sukno 1
Trener: Ivan Asić

Igrač više: Jug CO 5/18; Primorje EB 4/11
Peterci: Jug CO 0/0; Primorje EB 0/0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.