Jug izjednačio u finalu Prvenstva Hrvatske

Jug izjednačio u finalu Prvenstva Hrvatske

Drama koja je viđena posljednjih osam minuta utakmice, spasila je Jug i odvela utakmicu u rulet peteraca...

Foto: vaterpolo-primorje.hr

Nakon peteraca Jug CO svladao je Primorje EB 13:12 i izjednačio u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske na 1:1. Odlučujući peterac u sedmoj seriji realizirao je Paulo Obradović, nakon što je prije toga Garcia pogodio spojnicu.

Gosti iz Rijeke imali su priliku odnijeti pobjedu iz Gruža u petoj seriji, kada je pri rezultatu 10:11 za Primorje, Suknu Bijač obranio peterac.

Prva četvrtina završila je neriješeno sa samo dva gola ukupno. Domaćine u vodstvo dovodi Bošković u petoj minuti. Minutu kasnije već je 1:1 nakon što igrača više koristi Garcia.

Primorje dolazi u vodstvo u drugoj četvrtini rezultatom 4:2. Već u drugoj minuti nastavka Radu koristi igrača više za prvo vodstvo Riječana. Obradović ponovo donosi izjednačenje za Jug. Primorje preko Petrovića, koji sjajno puca s desne strane, ponovo dolazi u vodstvo. Bošković u istoj minuti izjednačuje na 3:3. Do velikog odmora Primorje preko Buljubašića s igračem više i kapetana Krapića odlaze na plus dva 3:5.

U nastavku utakmice Obradović postiže dva gola za Jug, dok za Primorje pogađaju Radu i Petrović. U 17. minuti Sukno promašuje peterac i prigodu za tri razlike. Rijetko je viđena drama u posljednjih osam minuta. Petrović trećim golom u 27. minuti odvodi Primorje na plus tri 8:5, da bi domaćini ekspresno izjednačili preko Fatovića, Bicaria i Bušlje na 8:8 i odveli utakmicu na peterce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.