JUGAŠI DOZNALI SUPARNIKE u ligi prvaka

JUGAŠI DOZNALI SUPARNIKE u ligi prvaka

Jugu teška skupina s Pro Reccom, Barcelonetom i Partizanom

U Dubrovniku je, kao i prošle godine, održan ždrijeb skupina vaterpolske LEN Lige prvaka.

Aktualni europski prvak Jug Croatia osiguranje predvodi iznimno jaku skupinu B, gdje je još talijanski Pro Recco, kojeg su Dubrovčani u lipnju pobijedili u polufinalu Final Sixa te španjolska Barceloneta i beogradski Partizan.

U skupini A zasad su prošlosezonski finalist, grčki Olympiacos, mađarski Szolnoki, njemački Spandau 04 i francuska Nica.

Jug je bio jedan od osam klubova s automatskim plasmanom, a čekaju se još četiri najbolje momčadi koje ćemo dobiti nakon kvalifikacija, pa će na kraju skupine A i B imati po šest momčadi.  U Jugovoj skupini B za plasman na završni turnir treba biti među tri najbolja kluba.

Osim Dubrovčana, koji su već unutra, šansu za grupnu fazu elitnog kontinentalnog natjecanja imaju još dva hrvatska kluba, no morat će ga izboriti kroz kvalifikacije. Riječko Primorje EB se u njih uključuje u drugoj rundi, a splitski Mornar kreće u prvoj rundi.

Ždrijeb prvog kvalifikacijskog kruga napravljen je još ranije, a 23 kluba podijeljena su na četiri turnira koji su na rasporedu od 30. rujna do 2. listopada. Hrvatski predstavnik Mornar igrat će u skupini A. Domaćin tog turnira je rumunjska Oradea, a uz Splićane još nastupaju turski Galatasaray i nizozemski Utrecht.

Zadnji, treći krug kvalifikacija je na rasporedu 26. listopada i 9. studenoga, a prvo kolo glavnog dijela natjecanja igra se 30. studenoga. Završnica vaterpolske Lige prvaka predviđena je za 25. – 27. svibanj 2017. godine.

Ždrijeb LEN Lige prvaka:

Skupina A: Olympiacos, Szolnoki, Spandau 04, Nice, dva kvalifikanta

Skupina B: Jug CO, Pro Recco, Barceloneta, Partizan, dva kvalifikanta

Zanimljivo, u skupini ‘B’ su sastavi koji su u ovom desetljeću osvajali naslov: Jug CO ove godine u Budimpešti, PRO Recco 2010. u Napulju, 2012. u Oredei i prošle godine u Barceloni gdje je godinu prije slavila Barceloneta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.