Jugaši potopili Jadran u njihovom bazenu

Jugaši potopili Jadran u njihovom bazenu

Jug je imao odličnu realizaciju igrača više od 80% uz četiri pogotka iz pet pokušaja.

Vaterpolisti Juga CO došli su do pobjede u 10. kolu Triglav lige na gostovanju u Herceg Novom kod domaćeg Jadrana rezultatom 11:4, te tako ostali na maksimalnom učinku.

Imao je Jug već nakon prve četvrtine veliku prednost 3:0 koju su donijeli Vincenzo Renzuto sa dva pogotka i Hrvoje Benić jednim. Uspjeli su igrači trećeplasiranog Jadrana smanjiti na 4:2 u drugoj četvrtini, a za novih tri razlike pogodio je nakon kontre Marko Ivanković. Sa nova tri gola Luke Lozine, Mare Jokovića i Lorena Fatovića u nastavku susreta Jug je otišao na nedostižnih 8:2. U završnici susreta su malo povukli ručnu i održavali prednost za konačnih 11:4.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Renzuto sa tri gola, dva su postigli Fatović i Ivanković, dok je najbolji vaterpolist svijeta Marko Bijač imao 9 obrana uz odličnih 75%. Jug je imao fantastičan učinak sa igračem više, iskoristili su četiri od pet situacija, dok je Jadran uspio realizirati samo jednu od pet prilika.

Jadran Carine – Jug CO  4:11  ( 0:3, 2:2, 1:3, 1:3 )

Jadran: Kandić, Ukropina 1, Vučurović, Kriještorac, B.Baničević, Merkulov, F.Baničević, Gardašević, Đ.Radović 1, D.Radović, Drašković, Petković, Tešanović 1, Mijušković 1.

Jug CO: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 1, Xavi Garcia, Ivanković 2, Rašović, Renzuto 3, Čulina 1, Benić 1, Lozina 1, Jarak, Kržić.