Julio Lamas, izbornik Argentine: Hrvatska je uz nas najveći favorit skupine

Julio Lamas, izbornik Argentine: Hrvatska je uz nas najveći favorit skupine

- Hrvatska i Grčka spadaju u vrh svjetske košarke. Mislim da smo mi unatoč svemu favoriti skupine, kaže Lamas

Julio Lamas/Getty Images

Nakon ždrijeba skupina za ovogodišnje SP u košarci izbornici su podijelili svoje dojmove o protivnicima. Hrvatska je smještena u skupinu B u kojoj će joj najvećiu suparnici biti selekcije Argentine i Grčke.

“Gaučosi” u Španjolsku dolaze umiroviti “zlatnu generaciju” (Ginobili, Scola, Delfino….) koja je 2004. Argentini donijela olimpijsko zlato iz Atene. Argentinski izbornik Julio Lamas biranim je riječima govorio o Hrvatskoj nakon ždrijeba:

– Skupina je jako zanimljiva. Hrvatska i Grčka spadaju u vrh svjetske košarke. Mislim da smo mi unatoč svemu favoriti skupine. Uz nas to je definitivno i Hrvatska, koja gaji jako agresivan stil košarke, a ne treba zaboraviti ni Portoriko, objasnio je Lamas.

Gotovo je sigurno da će Argentina, Hrvatska, Grčka i Portoriko među sobom podijeliti prva četiri mjesta koja vode u osminu finala. Senegal i Filipini tu su više radi stjecanja iskustva. Hrvatski košarkaši upravo s Filipincima otvaraju svjetsku smotru. Utakmica je na rasporedu 30. kolovoza u Sevilli, točna satnica biti će objavljena naknadno.

Hrvatska se nikad dosad nije susrela s Filipinima. Zanimljivo, reprezentacija velike otočne zemlje (193 cm) za gotovo je deset centimetara u prosjeku niža od Hrvatske (202).

– Jako smo ponosni što smo u skupini sa takvim svjetskim silama poput Argentine i Hrvatske. Skupina je jako teška. Nemamo nekih iluzija. Pokušat ćemo se maksimalno dobro spremiti. Za nas bi bio ogroman rezultat plasman u sljedeći krug. Ulazak među 16 najboljih na svijetu za nas bi bio nevjerojatan uspjeh, objasnio je za FIBU izbornik Filipina Vincent Reyes.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.