Juniori Medveščaka pred novim izazovima

Juniori Medveščaka pred novim izazovima

Juniore Medveščaka ovoga vikenda očekuju dvije nove prvenstvene utakmice protiv Linza i KAC-a...

Juniori Medveščaka/Foto: www.medvescak.com

Mladi hokejaši Medveščaka ovoga vikenda odradit će dvije utakmice u sklopu EBYSL lige juniora – u subotu ih dočekuje Linz, dok će u nedjelju na Zagrebačkom Velesajmu ukrstiti koplja protiv renomiranog austrijskog KAC-a.

Utakmica je to protiv jednog od izravnih favorita za plasman u doigravanje, pored Villacha i slovenske Olimpije, koja juniorima medvjeda i njihovu treneru može uvelike odrediti put u sljedećih nekoliko prvenstvenih kola.

Juniori Medveščaka u EBYSL-u od početka bilježe sjajne rezultate – nanizali su 24 pobjede u 38 utakmica te osvojili 70 bodova, što ih čvrsto drži na drugoj poziciji A skupine. Homogena momčad i ovoga je puta iznjedrila pojedinca, pa se tako Ivan Janković diči trećom pozicijom na ljestvici strijelaca (30 pogodaka u 36 nastupa).

Prošlogodišnji “veliki medvjed“, koji ima iskustvo igranja u KHL-u Mario Šakić istaknuo je važnost dugovječnosti trenutnog sastava. “Nastojat ćemo zadržati drugo mjesto, jer bismo time osigurali prednost domaćeg leda u četvrtfinalu. Jako se dugo poznajemo i između nas postoji određena kemija – na ledu se pronalazimo i na slijepo. Dobro smo tehnički potkovani i borbeni, igramo dobro i na taj način nadoknađujemo ono što drugi stječu treninzima dva do tri puta dnevno.”

“Da nam je prije početka sezone netko rekao da ćemo biti drugi, ne bismo vjerovali. No, kako je krenulo i nakon što smo počeli pobjeđivati, vidjeli smo da se sa svakom ekipom može igrati, da smo ravnopravni, a čak i bolji od mnogo njih. Sada ipak počinje najžešća borba, jer svi odjednom igraju najbolje i najgrublje”, prenosi službena stranica Medveščaka.

Ako plan uspije i medvjedi osiguraju mjesto među četvero najboljih iz svoje skupine, bit će to njihov prvi plasman u doigravanje otakako sudjeluju u juniorskim izdanjima EBEL lige. “Bila bi to velika stvar za zagrebačke klubove s obzirom na to da je ova momčad na inicijativu Medveščaka sastavljena od igrača sva tri zagrebačka kluba. Na taj bismo način potvrdili da se i s minimalnim uvjetima – uz dobro vodstvo i trud – može nešto napraviti i napredovati. Ponekad su želja i volja strašan pokretač prema uspjehu”, ističe najbolji asistent U2o sastava.

“Takav bi domet mnogo značio i nama, igračima – ostvarili bismo cilj koji smo zacrtali na pripremama. Ipak, moram priznati kako me osobno ulazak u doigravanje i ispadanje u prvom krugu ne bi zadovoljilo jer smo čitave sezone pokazivali da smo sposbni za mnogo više. Svi vjerujemo da i u doigravanju možemo nešto napraviti – tada je zaista sve moguće. Trebamo ići korak po korak, prvo osigurati doigravanje, a potom probati izboriti prolaz u idući krug.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.