Svjetsko prvenstvo, skupina B, 3. kolo:

Juniorke nižu pobjede na svjetskom prvenstvu – Pala i Francuska!

Juniorke nižu pobjede na svjetskom prvenstvu – Pala i Francuska!

"Mislim da se dižemo kroz turnir i napredujemo sa svakom utakmicom. Pokazale smo da želimo pobjedu i da zajedno možemo puno toga napraviti ", rekla je igračica Sara Šenvald.

Pala i Mađarska na Euru / foto: HRS

Treća utakmica Svjetskog prvenstva i treća pobjeda. Nakon Austrije i Brazila u Moskvi su pale i Francuskinje.

Hrvatice su odlično otvorile susret i već u petoj minuti susreta imale 3:0. Da se igralo dobro pokazuje i činjenica da je Francuska do prvog pogotka u susretu stigla tek u osmoj minuti. Raspoložena na vratima bila je Magdalena Ećimović koja je zaustavljala Francuskinje, a pomagala joj je i čvrsta pokretljiva obrana koja je tjerala protivnice na greške. Tako je u 22. minuti preko Bernarde Čalušić stigla Hrvatska stigla do prvih +4 (8:4), a ta razlika zadržala se i do isteka 30. minute kada je nakon gola Paule Posavec na semaforu stajalo 11:7.

Početkom drugog dijela hrvatske juniorke su popustile, radile greške te je Francuska već u petoj minuti nastavka stigla na samo pogodak zaostatka (11:12), a samo nekoliko minuta kasnije i izjednačila na 13:13. No, naše djevojke nisu se dale smesti, ponovno su pojačale tempo, postavile igru iz prvog dijela, učvrstile obranu i u 42. minuti otišle na novih +3 (16:13) zgoditkom Nikoline Zadravec. Svoju prednost mlade Hrvatice su dodatno nadogradile te su u posljednjih pet minuta susreta ušle s šest pogodaka prednosti (22:16). Do posljednjeg sučeva zvižduka Francuska je zabila tek jedan gol stoga je konačan rezultat bio 22:17.

“Odigrali smo sjajno. Nastavili smo s obranom iz utakmice protiv Brazila, nismo imali gotovo nikakvih obrambenih grešaka. Vrhunski smo odradili početak utakmice, a cure koje su ulazile s klupe su dobro reagirale. Sada  ne smijemo dopustiti da nas ova pobjeda ponese, ali idemo po još jedno slavlje i pokušati izboriti prvo mjesto u skupini za što lakši put kasnije”, rekla je trenerica reprezentacije Maja Dundović nakon slavlja nad Francuskom.

Hrvatsku je do slavlja vodila Stella Posavec sa sedam pogodaka pet ih je zabila Sara Šenvald, dok je njih tri upisala Paula Posavec. Na vratima Magdalena Ećimović upisala je 11 obrana.

HRVATSKA – FRANCUSKA 22:17 (11:7)

HRVATSKA: Ećimović 11 obrana, Hren; Zadravec 1, Posavec P. 3, Posavec S. 7, Krešić, Šenvald 5, Čalušić 2, Kalaus D. 1, Kalaus L. 2, Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić 1, Pavković, Boras

FRANCUSKA: Depuiset 6 obrana, Huynh 4 obrane; Mandret 1, Sercien Ugolin 1, Grimaud, Deville 2, Nianh, Dos Reis, Sylla 2, Bouchard, Toublanc, Sajka 6, Andretti, Plazanet 2, Robert 3

Četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Tunisa  juniorke igraju  već ovaj petak od 15 sati po našem vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.