Svjetsko prvenstvo u Rusiji, GRUPA B

Juniorke svladale i Brazil na Svjetskom prvenstvu

Juniorke svladale i Brazil na Svjetskom prvenstvu

HRVATSKA - BRAZIL 26:25 (12:13)

Foto: Svjetsko prvenstvo za juniorke, 2. kolo, skupina B (Hrvatska-Brazil)

Hrvatske juniorke nakon minimalnog slavlja nad Austrijom na otvaranju Svjetskog prvenstva u Rusiji, u drugom kolu skupine B susrele su se s reprezentacijom Brazila. Djevojke su pokazale nešto koncentriraniju igru od one protiv Austrije, a iako neizvjesnosti ni ovog puta nije nedostajalo na kraju su Hrvatice upisale još jednu pobjedu i ostale na maksimalnom učinku.

“Djelovali smo mnogo bolje nego protiv Austrije. Polako slažemo igru. Imali smo dosta bolju obranu i bili borbeniji. Imali smo na trenutke problema s obranom, ali mislim da u trenutku kada smo s dvije igračice manje zabili dva pogodaka, a njih ostavili bez gola, da je to prelomilo utakmicu. To je bio ključan trenutak. Pred kraj smo odigrali rutinirano i odradili kako treba iako je minimalno slavlje”, rekao je odmah nakon utakmice protiv Brazila trener Silvio Ivandija.

Nešto je bolje u susret ušao Brazil koji je do pete minuta utakmice otišao na +2 (3:1). Sjajnim proigravanjem na crtu Oremović smanjuje zaostatak na 2:3, a samo nekoliko minuta kasnije Stella Posavec s linije sedam metara poravnava na 3:3. Tada je krenula bolje Hrvatska i posložila napad, a dobra obrana tjerala je Brazilke na greške.

U uvodnom dijelu drugog poluvremena nastavilo se brazilsko vodstvo, ali u 35. minuti hrvatski redovi su se posložili, djevojke su pokazale koncentriraniju igru i odličnim proigravanjem uspjele su prijeći u vodstvo.

Najbolja u hrvatskim redovima bila je Stella Posavec sa sedam pogodaka koja je kratko prokomentirala :’Utakmica je bila dosta teška i borili smo se. Igrale smo dosta dobru obranu i pokušavale smo ih zatvoriti tamo gdje su najbolje. Brazil ima dobre individualke i lijeve vanjske. Sad nas čeka Francuska protiv koje ćemo odigrati najbolje što možemo.’

Treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu Hrvatska igra već danas  od 19 sati protiv Francuske. SAMO JAKO!

HRVATSKA: Ećimović 6 obrana, Hren; Zadravec 1, Posavec P. 5, Posavec S. 7, Krešić, Šenvald 1, Čalušić, Kalaus D. 2, Kalaus L. 2, Prkačin, Bebek 2, Babić, Ljubičić 5, Pavković 2, Boras.

BRAZIL: Silva 7 obrana; De Paula 5, Maia 1, Bedmarski, De Santana, Fernandes, Mousinho, Damascena 2, De Douza, Carneiro 8, E Silva 1, Borba 4, Moraes 2, Dias, Da Silva 2, Lima.

Foto: Hrvatska ženska juniorska reprezentacija

Foto: Hrvatska ženska juniorska reprezentacija/ HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.