Svjetsko prvenstvo za juniorke, utakmica za 7. mjesto: HRVATSKA – JUŽNA KOREJA 30:32 (16:16)

Juniorke zauzele osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu

Juniorke zauzele osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu

"Cure su tijekom cijelog Prvenstva davale sve od sebe, pokazale zajedništvo i na kraju svega mogu im samo čestitati," rekla je trenerica Maja Dundović nakon posljednje utakmice svjetske smotre.

Foto: HRS facebook

Hrvatske juniorke stigle su do posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Rusiji. Djevojke su tijekom cijelog prvenstva pokazale dobru igru i svi u stožeru mogu biti zadovoljni pokazanim. Da je bilo više sreće možda danas ne bi igrale za sedmo mjesto, ali po riječima trenera Ivandije sve je to škola za budućnost. Za sedmu poziciju na svjetskoj smotri igrale su protiv Južne Koreje kojoj su se na neki način htjele osvetiti za poraz u skupini. Krenulo je dobro, igralo se izjednačeno veći dio susreta, a na kraju slavlje je otišlo u ruke Južne Koreje.

Dobro su ušle u susret obje ekipe, pokazale da se ne misle predati nakon teških utakmica i poraza. Tijekom cijelog prvog poluvremena minimalna prednost izmjenjivala se između ekipa. Hrvatska je imala i prilika za odvojiti se, ali nije ih iskoristila stoga se na odmor otišlo pri 16:16.

Kod Hrvatske ponovno je bila najbolja Paula Posavec s deset pogodaka, dok je sestra Stella dodala njih osam, a Larissa Kalaus pet.

“Cure su dobro igrale, bile su borbene s dobrim pristupom. Imali smo na kraju mogućnost da bude neriješeno, ali smo prodali loptu i nažalost primili gol. Moram reći da su igrale puno bolje nego jučer protiv Švedske. Možda je i umor malo ponovno presudio jer je utakmica bila dosta rano”, zaključila je trenerica Maja Dundović.

Hrvatska: Hren 1 obrana o7 brana, Ečimović obrana; Zadravec , Posavec P. 10, Posavec S. 8, Krešić , Šenvald 2, Čalušić 1, Kalaus D. , Kalaus L.5, Prkačin, Bebek 2, Babić , Ljubičić, Pavković 2, Boras
Trener: Silvio Ivandija

Južna Koreja: Cho 2 obrane Kang E. 5 obrana; , Seo, Song H. 1, Yang , Hwang 1, Kim D. 4 , Hur 8, Kim S. 2, Song Jiy. 3 , Song Jie. 7 , Kang K. 4, Kang D. 2, Gim , Cha
Trener: Harjoon Cho

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.