Juniorski SP Gabrijela Besen: Pobjeda protiv Norveške bila je važna za samopouzdanje

Juniorski SP Gabrijela Besen: Pobjeda protiv Norveške bila je važna za samopouzdanje

Pobjeda protiv Češke u nekim kombinacijama mogla bi nam donijeti i prvo mjesto u skupini i to ne smijemo propustiti, rekao je izbornik Neven Hrupec

Hrvatske rukometašice

Hrvatske rukometašice s puno optimizma dočekale su petak, slobodan dan na Svjetskom juniorskom prvenstvu što se održava u Hrvatskoj. Izabranice Nevena Hrupeca pobijedile su favorizirnu Norvešku i trenutno zauzimaju treće mjesto u skupini A.

Poredak
Skupina A: Norveška 6, Koreja 6, Hrvatska 6, Češka 6, Urugvaj, Kazahstan bez bodova.

– Čestitam svim curama na velikoj borbenosti i htijenju, te taktičkoj disciplini. Nadigrali smo Norvešku koja je uvijek kandidat za medalje na velikim natjecanjima u mlađim uzrastima. Čestitam i publici koja je bila dodatni vjetar u leđa. Nakon poraza od Koreje nije nam bilo lako, ali evo skupili smo glave vjerovali smo u ovu ekipu. Odlično su radile cijelo vrijeme, dobro smo se spremili i trebala nam je ovako jedna pobjeda da dobijemo vjeru u sebe i očekujemo da ćemo sada igrati sve bolje, rekao je izbornik Neven Hrupec.

Hrvatsku u subotu očekuje posljednja utakmica u skupini protiv Češke (18.30).

– Prvo i osnovno je dobro se odmoriti. Pogledat ćemo utakmicu Češke i dobro se pripremiti za tu utamicu u taktičkom smislu. Pobjeda protiv Češke u nekim kombinacijama mogla bi nam donijeti i prvo mjesto u skupini i to ne smijemo propustiti.Treba vidjeti kakva je situaciju u skupini B na kraju natjecanja i onda ćemo se početi pripremati za osminu finala. Igračice su pokazale fanatičnu borbenost i u takvom izdanju možemo igrati sa svima, rekao je Neven Hrupec.

– Ovo nam nije bio imeprativ, ali mi je drago da smo pobijedile i dobile samopouzdanje. Ovo je bilo stvarno važno, vjerujem da ćemo sada lakše igrati protiv Češke. Utakmica protiv Koreje nas je iznenadila i time je ova pobjeda važnija, zaključila je Gabrijela Besen.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.