Juniorski EP: Borna Petanjek četvrti, hrvatski strijelci ekipno blizu medalje

Juniorski EP: Borna Petanjek četvrti, hrvatski strijelci ekipno blizu medalje

U ekipnom nastupu Hrvatskoj je brončana medalja izmaknula za 0.6 krugova! Lara Varat u pištolju izborila finale

Borna Petanjek i Ivan Petričević

Borna Petanjek osvojio je četvrto, a Ivan Petričević osmo mjesto u gađanju zračnom puškom na Europskom juniorskom prvenstvu u Moskvi. Naime, nakon kvalifikacija za Olimpijske igre mladih u Moskvi se održava i europska smotra. Petanjek je tako nakon plasmna na Olimpijske igre mladih ostvario opet zapažen rezultat. U finale je ušao na šestom mjestu (620.7 krugova), dok je u finalubio četvrti (162.4 kruga).

Ivan Petričević je u finale ušao kao peti (621.1 krug), ali je u finalu opet bio slabiji od kolege iz reprezentacije i osvojio je osmo mjesto prvi ispavši u finalu (77.2 kruga).

U ekipnom nastupu Hrvatskoj je brončana medalja izmaknula za 0.6 krugova! Ivan Petričević (621.1), Borna Petanjek (620.7) i Josip Vištica (614.1) skupili su 1855.9 krugova, dok je trećeplasirana Njemačka imala 1856.5 krugova.

Veliko iznenađenje napravila je LaraVarat koja je izborila finale u zračnom pištolju pogodivši 379 kruga, a u finalu je ispala prva i zauzela osmo mjesto (75.8 kruga). Ipak, ovo je veliki rezultat za mladu strijelkinju čiji je rekord dosad iznosio 373 kruga.

Uz Laru, Martinu Lučić (37. mjesto, 363) i Mateu Omazić (39, 363), hrvatske strijelkinje ekipno su sakupile 1105 krugova za peto mjesto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.