Juniorski EP u kajaku i kanuu: Luka Obadić osvojio srebrnu medalju u kategoriji C1

Juniorski EP u kajaku i kanuu: Luka Obadić osvojio srebrnu medalju u kategoriji C1

U istoj kategoriji Ivan Tolić je osvojio šesto mjesto, Jadran Zonjić je bio osmi, a najmlađi hrvatski reprezentativac Mihovil Zonjić se nije uspio plasirati u finalne utrke

Luka Obadić, Ivan Tolić i Jadran Zonjić

Trećeg dana Europskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama koje se održava u Banja Luci na rasporedu su bile pojedinačne utrke u disciplini sprint. U jutrošnjim kvalifikacijama hrvatski su predstavnici ostvarili odlične rezultate pa se u finalnim natjecanjima, koja su se održavala od 17. sati očekivalo puno.

No, jedino je Luka Obadić uspio doći do srebrene medalje u kategoriji C1. U istoj kategoriji Ivan Tolić je osvojio šesto mjesto, Jadran Zonjić je bio osmi, a najmlađi hrvatski reprezentativac Mihovil Zonjić se nije uspio plasirati u finalne utrke te je na kraju osvojio 16. mjesto.

Jedina predstavnica Alba Zoe Gržin u kvalifikacijama je bila sjajna treća, ali je u finalnoj utrci napravila grešku koja ju je stajala boljeg plasmana te je na kraju zauzela osmo mjesto. U kategoriji C2 naša dva dvojca su se plasirala u finalne utrke. Par Obadić/Tolić je je u finalu zauzeo peto mjesto, a Marinić/Korpes su bili deseti s tim da su se prevrnuli doslovno pet metara prije cilja čime su izgubili već gotovo osvojenu medalju.

Mladi reprezentativci u kategoriji K1 nisu se uspjeli plasirati u finalna natjecanja te je Damjan Kukec 24., Antonio Hiržin 28. te David Rožmarić 30. Zanimljivo je da je ova natjecanja uz veliki broj gledatelja uz stazu, iz posebne VIP lože, uz iznimne mjere osiguranja, pratio i Princ Albert od Monaka, koji će u nedjelju dodijeliti medalje najboljima u disciplini sprinta. Nedjeljnim ekipnim utrkama u sprintu završava ovo vrlo dobro organizirano i zanimljivo prvenstvo.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.