Juniorski EP u rukometu na pijesku: Hrvatski rukometaši u polufinalu

Juniorski EP u rukometu na pijesku: Hrvatski rukometaši u polufinalu

Hrvatice su poražene od Rusije u četvrtini finala, dok su Hrvati bili bolji od Turske te ih u nedjelju očekuje polufinale

Hrvatska muška juniorska reprezentacija/www.hrs.hr

Drugoga dana Europskog juniorskog prvenstva u rukometu na pijesku Hrvate i Hrvatice očekivali su preostali susretu u skupinama, kao i četvrtfinala natjecanja u kojima je ostvaren polovičan uspjeh, naime, Hrvatice su poražene od Rusije u četvrtini finala, dok su Hrvati bili bolji od Turske te ih u nedjelju očekuje polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatice su dan otvorile porazom od Turske 1:2, a najbolja u redovima Hrvatske ovoga je puta bila Marija Semren s 12 poena. Tako su juniorke Hrvatske natjecanje u skupini A završile na posljednjoj četvrtoj poziciji bez osvojenog boda, no kako sve četiri ekipe idu u četvrtfinale očekivao ih je novi dvoboj ove subote. Iznad njih u skupini se smjestila ekipa Švicarske s dva osvojena boda, Turska je sakupila njih četiri, a Mađarska šest za prvo mjesto u grupi A. Skupinu B predvodila je Rusija sa šest bodova, uslijedila je Španjolska s njih četiri pa Italija s dva te Rumunjska bez osvojenog boda.

Četvrtfinale je Hrvaticama donijelo sraz s vodećom ekipom skupine B, Rusijom, od koje su također poražene. Ruskinje su bile bolje s 2:0 u setovima, a kod Hrvatske su se istaknule Semren i Valentina Zver s po šest poena. U preostalim susretima četvrtfinala Mađarska je svladala Rumunjsku s 2:0 u setovima, Španjolska Švicarsku istim rezultatom, a Turska Italiju s 2:1 u setovima. Hrvatice, pak, sada očekuje borba za plasman od petog do osmog mjesta, a u prvom će susretu u nedjelju zaigrati s Italijom.

Hrvatski juniori su također pretrpjeli dva poraza, a bolji od njih u skupini su bili Mađarska s 2:0 u setovima te Portugal s 2:1 u setovima a u oba se susreta kod Hrvata istaknuo Lucian Bura s 11, odnosno, 15 poena. Hrvatski predstavnici natjecanje su u skupini B završili na trećem mjestu s dva osvojena boda, isto koliko su imali i četvrtoplasirani Portugal i posljednja Švicarska, dok je drugoplasirana Ukrajina sakupila šest bodova, a Mađarska njih osam.
Tako su Hrvati zakoračili u četvrtfinale u kojem ih je očekivao večernji dvoboj s Turskom koja je u skupini A zauzela drugu poziciju sa šest bodova, iznad nje našla se Rusija s njih osam, treća je bila Španjolska s četiri boda, slijedila je Italija s dva, dok Rumunjska nije osvojila nijedan bod. U četvrtini finala Rusija je bila bolja od Portugala s 2:0 u setovima, Mađarska je s istim rezultatom svladala Italiju, a Španjolska Ukrajinu.

Hrvatski juniori odličnom su igrom protiv Turske osigurali svoje mjesto u polufinalu Europskog prvenstva, a bolji su bili s 2:1 u setovima, a najbolji je Hrvat ovoga puta bio Frano Baković s 23 poena. Pred Hrvatima je u nedjelju u 12 sati polufinale s Mađarima, dok su u popodnevnom terminu utakmica za treće mjesto te sam finalni susret.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.