Juniorski EP u rukometu na pijesku: Juniori upisali pobjedu i poraz, dva poraza juniorki

Juniorski EP u rukometu na pijesku: Juniori upisali pobjedu i poraz, dva poraza juniorki

Rezultati, juniorke: Švicarska – Hrvatska 2:0 , Hrvatska – Mađarska 0:2. Junori: Hrvatska – Švicarska 2:0, Hrvatska – Ukrajina 1:2

Hrvatska muška juniorska reprezentacija/www.hrs.hr

Europsko juniorsko prvenstvo u rukometu na pijesku počelo je ovoga petka u španjolskom gradu Lorci te će u tri dana pružiti najbolji juniorski rukomet u Europi. Hrvatska također ima priliku boriti se za medalju i to u obje konkurencije.

Juniorke su tom prilikom smještene u skupinu A zajedno s Mađarskom, Švicarskom i Turskom, a prvoga dana natjecanja upisale su dva poraza. U prvom susretu na europskoj smotri suprotstavile su se Švicarskoj od koje su poražene s 2:0 u setovima nakon čega s istim rezultatom, ali u večernjem terminu bivaju poražene i od Mađarske te ih u subotu u posljednjem susretu u skupini očekuje ogled s Turskom. U prvom susretu Barbara Brdovčak bila je najbolja s 20 poena, dok se protiv Mađarske istaknula Katja Heraković s njih deset.

Hrvatice se sada nalaze na posljednjem mjestu skupine A bez osvojenog boda, iznad njih smjestile su se Turska i Švicarska s po dva boda, dok se na samom vrhu nalazi Mađarska s četiri boda.

Juniori se, pak, nalaze u skupini B zajedno s reprezentacijama Mađarske, Ukrajine, Portugala i Švicarske, a Europsko su prvenstvo otvorili sigurnom pobjedom nad Švicarskom s 2:0 u setovima. Najbolji u hrvatskim redovima tom je prilikom bio Frano Baković s 18 poena. U drugom ogledu Hrvati su poraženi od Ukrajine 1:2 u setovima, a najefikasniji je kod Hrvatske ovoga puta bio Josip Matezović s 14 poena.

Hrvatski junior sada se nalaze na trećem mjestu u skupini s dva osvojena boda, ispod njih nalaze se Portugal i Švicarska bez osvojenih bodova, a iznad Ukrajina i Mađarska s po četiri boda. Pred Hrvatima su u subotu preostala dva susreta u skupini s Mađarskom i Portugalom.

Nakon grupne faze natjecanja prve četiri ekipe svake skupine će u četvrtfinale koje je na rasporedu u subotu, 12. srpnja, dok polufinala i finale slijede dan kasnije, točnije, posljednjega dana natjecanja.

Rezultati, juniorke:

Švicarska – Hrvatska 2:0 (22:20, 12:9)
Hrvatska – Mađarska 0:2 (11:16, 9:21)

Junori:

Hrvatska – Švicarska 2:0 (25:14, 18:12)
Hrvatska – Ukrajina 1:2 (18:14, 15:23, 7:8)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.