Juniorski SP Hrvatska izgubila od Norveške u utakmici za 9. mjesto

Juniorski SP Hrvatska izgubila od Norveške u utakmici za 9. mjesto

Utakmica za 9. mjesto: Hrvatska - Norveška 26:34 (14:15). Odlična je kod Hrvatske bila Katarina Pavlović s pet pogodaka, Gabrijela Bešen obranila je 11 lopti

Hrvatske rukometašice

Juniorski SP rukometašica, utakmica za 9. mjesto

HRVATSKA – NORVEŠKA 26:34 (14:15)

HRVATSKA: Posavec 2, Halili, Blažević 2, Dežić 4, Milosavljević 2, Domjan 1, Bukvić, Kapitanović, Debelić 3, Bešen, Mamić 4, Mičijević 2, Maljak, Pavlović 5, Borković, Kalaus 1.

NORVEŠKA: Aarstad, Aune 3, Arntzen, Oftedal 6, Hagen, Jacobsen 2, Hilby, Obaidli 1, Enkerud, Pedersen, Bakkerud 8, Ingstad 8, Venn 5, Groetan, Svenningsen, Aardahl 1.

Hrvatska juniorska reprezentacija u svom je posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu zaigrala s ekipom Norveške u Dugome Selu gdje se u posljednjem susretu dana borila za deveto mjesto na svijetu. Protiv Norveške su Hrvatice već slavile u ogledu u grupnoj fazi natjecanja stoga je uslijedila nova velika borba u kojoj je pobjedu odnijela ekipa Norveške.

Hrvatice dobro ulaze u susret, osiguravaju uvodnih 2:0, no Norveška se lagano zagrijava i vrlo brzo izjednačuje na 4:4 nakon čega se i odvaja na sigurnu prednost (8:5). Hrvatska se tada uspijeva još jednom približiti i uhvatiti priključak,Norvežanke su sigurne i vraćaju se u vodstvo (14:10), ali na predah ipak odlaze tek s pogotkom prednosti (15:14).

U drugo poluvrijeme ponovno dobro kreću hrvatske juniorke te tako osiguravaju i još jedno vodstvo (16:15), no Norvežanke se pokazuju raspoloženijima te se nanovo odvajaju na sigurniju prednost (20:16) koju u nastavku samo povećavaju te na kraju upisuju slavlje 34:26.

Odlična je kod Hrvatske bila Katarina Pavlović s pet pogodaka, Gabrijela Bešen obranila je 11 lopti, dok su se kod Norveške istaknule Ingvild Bakkerud i Vilde Ingstad s po osam golova, a Andrea Pedersen sakupila je 14 obrana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.