JUNIORSKI SP Ivana Kapitanović: Ne treba razmišljati unaprijed o medalji

JUNIORSKI SP Ivana Kapitanović: Ne treba razmišljati unaprijed o medalji

Sve igračice imaju veliku želju i u toj želji dolazi do pogrešaka. Igračicama mogu samo čestitati na borbenosti i htijenju, rekao je izbornik Neven Hrupec

Ivana Kapitanović/Foto www.koprivnica.net

Hrvatske rukometašice nastavile su s dobrim igrama na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Izabranice Nevena Hrupeca su nakon Urugvaja pobijedile i Kazahstan. Hrvatsku još očekuju ogledi protiv Južne Koreje (2. srpanj), Norveške (3. srpanj) i Češke (5. srpanj).

– Pobijedili smo Kazahstan i ostvarili prvi cilj, ulazak u osminu finala. Razigrali smo se, a nismo potrošili previše snage. Sada se možemo mirno pripremati za najteže utakmice koje nas čekaju i pokušati podignuti nivo igre, te pokušati ostvariti što bolji plasman u skupini da bismo dobili što lakšeg protivnika u osmini finala. Sve igračice imaju veliku želju i u toj želji dolazi do pogrešaka. Igračicama mogu samo čestitati na borbenosti i htijenju, rekao je izbornik Neven Hrupec.

Ujedno u skupini A u kojoj igra Hrvatska dogodilo se i jedno iznenađenje, Češka je pobijedila Južnu Koreju.

– Da, to je bilo iznenađenje, ali i nama može ići u korist jer pobjedom protiv Južne Koreje ulazimo u borbu za drugo mjesto u skupini, rekao je Hrupec.

U hrvatskoj reprezentaciji odličnim obranama istaknula se Ivana Kapitanović.

– Zadovoljna sam, u prvoj utakmici nismo pokazale pravo lice. Loše smo odigrale, nismo bile zadovoljne takvom igrom. Protiv Kazahstana je prošla trema i mogle smo opuštenije igrati. Skupile smo glave i igrale rukomet. Recimo da je osmina final realan plasman. Igračice su razgovarale međusobno i zaključile smo da je najbolje ići iz utakmice u utakmicu i ne unaprijed razmišljati o polufinalu i medaljama, rekla je Ivana Kapitanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.